Tarkkailuluokka | Revolvd: Bändikavereita 0-vuotiaasta lähtien

Tommi Saarinen

"Sen verran nuori kaveri oli kyseessä, et Masa olis helposti mennyt isästä (ulkonäön perusteella)."

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Harvan yhtyeen jäsenten yhteys kantaa yhtä pitkälle kuin Revolvdin laulaja-kitaristi Tuomas ”Ramo” Helmisen ja laulaja-basisti Matti Aron tuttavuus. Jyväskyläläisyhtyeen kaksikko on näet tuntenut syntymästä saakka (ken tietää, kuinka kirjaimellisesti tämä pitää paikkansa).

– Masallahan kävi äärimmäisen hyvä tuuri, kun vuonna 1989 pääsi meikäläiseen tutustumaan, Ramo veistelee.

Kaksikko soitteli cover-keikkoja yhdessä vuodesta 2010 lähtien, kunnes Revolvdin perustukset valettiin 2014. Pari ensimmäistä vuotta kuluivat jäsenten mukaan musamaailmaa opetellessa. Vuonna 2016 bändi sai lisävahvistuksen rumpali Samuli Öljymäestä, joka löydettiin mukaan ”jostain Lievestuoreen Craigslistiltä”.

– Sen verran nuori kaveri oli kyseessä, et Masa olis helposti mennyt isästä (ulkonäön perusteella), mutta intoa ja osaamista oli sen verran, että oli helppo päätös ottaa mukaan toimintaan. Jani (Kulovuori, kitara) sitten liittyi aika nopeasti mukaan ryhmään jonkun pitkäillan seurauksena. Tunsin Jampan entuudestaan ja olinkin jo pikkupoikana kuullut legendaa hänen äärimmäisen nopeista sormistaan, Ramo Helminen tarinoi.

Mitkä artistit ovat vaikuttaneet soundiinne eniten?

– No nyt sais melkoisen listan aikaiseks kun pyritään pitää muutamassa. Blink-182, Green Day, Biffy Clyro, Foo Fighters ja Matinkylän omat pojat Lame Duck. Isot soundit toimii aina, kertoo Matti Aro.

”Jos nyt ei hyvää progeiltaa lähdetä pilaamaan, niin Green Day ehdottomasti ja Dave Grohl missä muodossa tahansa.”

Ramo Helminen kertoo, ettei bändin kappaleilla ole yhtä ainoaa syntymiskaavaa. Välillä kappale saa alkunsa, mutta melodia voi syntyä vaikka ”amerikkalaisen hotellin kylpyhuoneessa”.

– Parhaat asiat yleensä syntyy hetken mielijohteesta ja mitä enemmän siinä on taustalla omaa kokemusta niin sen parempi on lopputulos, Ramo terävöittää.

Mitä bändiä haluaisitte lämmitellä?

– Jani varmaan haluais Dream Theatherin ja olishan se kieltämättä vähintäänkin hämmentävä näky. Mut jos nyt ei hyvää progeiltaa lähdetä pilaamaan, niin Green Day ehdottomasti ja Dave Grohl missä muodossa tahansa, Matti Aro unelmoi.

Mikä on yllättävintä mitä keikallanne on tapahtunut?

– Sanotaan, että ihmistet on ihania, mutta tässä joku aika sitten hämmennyin aika lailla, kun yks kaveri sai lavan etuosassa marssin järjestettyä. Olihan se tyylikkään näköstä, kun lähes tahtiin kaveri taputti ja askel oli niin päättäväinen, Ramo muisteloi.

Iltojen pimentyessä syksyyn Revolvdin määrä linnoittautua treenikämpän syövereihin ja aktivoitua keikkojen osalta alkuvuodesta. Jatkoa huhtikuussa julkaistulle debyyttilevy Past & Presentille on jo kasassa. Aika näyttää milloin päästään kertomaan tarkemmin uusista kuvioista, yhtye lähettää terveisinä.

Revolvd: 
Tuomas ”Ramo” Helminen – laulu ja kitara
Matti Aro – laulu ja basso
Jani Kulovuori – kitara
Samuli Öljymäki – rummut

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista seurata myös Soundin Tarkkailuluokka-soittolistaa, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit nätisti yhdessä paketissa: