Tarkkailuluokka | Riddle Me This: Kauhukuvastoa, arvoituksia ja korkeita tavoitteita

Riddle Me This yhdistää monipuolisesti metallia ja kauhuelementtejä. Mikkeliläisbändi panostaa visuaalisuuteen ja tähtää dread metaliksi kutsumalla musiikillaan tietoisesti Suomen rajojen ulkopuolelle.

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Riddle Me This perustettiin vuosien 2012 ja 2013 vaihteessa, kun jäsenten edellinen yhtye alkoi kasaamaan uutta jäsenistöä ja miettimään uudelleen musiikkityyliään. Viisikko kasattiin koulukavereista ja uusista tuttavuuksista.

– Kuitenkin tässä vuosien aikana musiikkityyliä on muutettu ja etsitty sitä omaa ja oikeaa. Tällä hetkellä se tuntuu olevan löydetty ja sen huomaa innosta, sekä jäsenten olemuksesta. Määrittelemme oman genremme dread metaliksi, jossa yhdistyy niin visuaalinen puoli kuin pientä pelkoa herättävät melodiat, kitaristi Pieti Pöntinen kuvailee.

Nimi Riddle Me This löytyi monen asian summana. Kesällä 2013 bändin jäsenet istuivat paikallisessa pizzeriassa ja pohtivat  millä nimellä yhtyettä tulisi kutsua.

– Paljon tuli ehdotuksia ja mietintää, eikä nimeä meinattu keksiä millään. Kuitenkin yhtäkkiä jollekin tuli mieleen englannin kielen fraasi “Riddle Me This” ja nimi tuntui sopivalta bändin rajoja rikkovaan musiikkiin, ja näin nimi keksittiin. Riddle Me This -nimi implikoi mystisyyttä kuin musiikkimme: “ratkaise tämä arvoitus”, Pöntinen kertoo.

Mikkelin metalliskene on Riddle Me Thisin mukaan hiljainen. Mikkeli toimii Pöntisen mukaan nykyään yhtyeen ”tukikohtana”, jonne eri paikkakunnilla ympäri Suomen asuvat jäsenet kerääntyvät treenaamaan ja palaveroimaan.

– Mikkelin metalliskene ainakin omasta mielestä vaikuttaa hiipuvan, nuoria uusia bändejä ei ole kuulunut ja muutenkin kunnollisia keikkapaikkoja on todella vähän. Kuitenkin positiivista on, että Mikkelistä tulee muutama erittäin lupaava metalligenren edustaja!

Riddle Me Thisin jäsenet kuvailevat saaneensa vaikutteita musiikkiinsa laajalta skaalalta; Bring Me The Horizonilta sekä Linkin Parkilta, death metalista suomipoppiin. Visuaalisuus ja kauhuteemat ovat oleellisia bändin lavapresenssissä.

– Suomen kielessä puhutaan, että “mennään katsomaan keikkaa”, Riddle Me This on keikalla juurikin sitä, mitä tullaan katsomaan ja kuuntelemaan. Kauhuelementit, mahtipontiset sinfoniat, räpit, rankat kitaraosuudet, tarttuvat laulumelodiat ja örinä, kuulostaa ehkä alkuun etäiseltä ja vaikeasti lähestyttävältä kokonaisuudelta, mutta bändin shown jälkeen se jättää katsojan miettimään mitä tuli juuri koettua, Pieti Pöntinen kertoo.

Missä Riddle Me This on viiden vuoden päässä?

– Vain taivas on rajana niin sanotusti. Viimevuotiset kilpailumenestykset (Emergenza Suomen toinen sija 2016 ja Bändikilpailu Helvetistä -voitto 2018), uudet biisit ja tavoitteet viittaavat siihen suuntaan. Viidessä vuodessa ehtii tapahtumaan vaikka mitä ja uskomme, että työmme määrä on siinä ajassa poikinut hedelmää. Suomessa tai ulkomaillakin Riddle Me This -nimi varmasti liikkuu monilta huulilta uusille huulille ja usko menestymiseen ja tekemiseen on kova, Pöntinen visioi.

Riddle Me This:
Karra Väisänen – Laulu
Rami Nykänen – Laulu & kitara
Pieti Pöntinen – Kitara
Iivo Pietiäinen – Basso
Jaro Väisänen – Rummut


Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Tutustu myös Soundin Tarkkailuluokka-soittolistaan, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit (tai ainakin ne Spotifysta löytyvät) sekä muita tuoreita ja kiinnostavia nimiä: