35 vuotta sitten Ozzy Osbournen ja Mötley Crüen kiertueella todistettiin sekoilua, josta ei liene vieläkään pistetty paremmaksi

Tammikuussa 1984 alkoi yhteiskiertue, jonka aikana rikottiin luultavasti useampiakin muusikkotähtien siihen mennessä asettamia sekoiluennätyksiä. Black Sabbathista viisi vuotta aiemmin potkut saanut Ozzy Osbourne oli edelleen hajalla sooloyhtyeensä kitaristi Randy Rhoadsin kuolemasta, eivätkä musiikkihommat oikein meinanneet maistua, mutta silti tuoretta Bark at the Moon -albumiakin oli promotoitava. Mötley Crüe oli puolestaan hurjassa nosteessa Shout at the Devil -albumin myötä ja miekkoset tunnettiin miltei Pimeyden prinssin tasoisina hurjastelijoina.

Ultimate Classic Rock kertaa reissun tapahtumia Crüen Törkytehdas-kirjasta irrotetulla tarinalla, jossa Nikki Sixx haastoi naisten mekossa kekkuloivan Osbournen nuuskaamaan muurahaisia kokaiinin loputtua. ”Annoin hänelle pillin ja hän kyykistyi jalkakäytävälle”, Sixx muisteli. ”Näin pitkän muurahaisjonon ja ajattelin, että ’Ei hän nyt kuitenkaan’, mutta niinpä hän vain teki. Hän asetti pillin sieraimelleen ja vetäisi koko muurahaispopulaation kitusiinsa yhdellä jättimäisellä nuuskaisulla, paljas perse mekon alta vain vilkkuen.”

Tästä siirryttiinkin sujuvasti kokonaan sekoilun seuraavalle asteelle. ”Sitten hän nosti hamettaan, tarttui vehkeeseensä ja kusi jalkakäytävälle”, Sixx jatkaa. ”Välittämättä alati paisuvasta yleisöstä hän kyykistyi lammikon ääreen, mekon helma samalla ureassa marinoituen, ja alkoi nuoleskella. Hän ei vain lipitellyt nestettä kielellään, vaan veteli pitkiä, huolellisia nuolaisuja – kuin kissa. Sitten hän nousi ylös ja kääntyi puoleeni suu virtsassa ja silmät kiiluen: ’Teeppä sama perässä, Sixx!'”

Koska Sixx ei voinut yleisön painostaessa vain heittää käsiään ilmaan ja luovuttaa, hänkin virtsasi jalkakäytävälle. Seuraavassa hetkessä Ozzy syöksyikin jo kieli pitkällä lammikon kimppuun. ”Oksensin käsiini”, Sixx sanoi ja myöntyi: ”Sinä voitit.”

Myös rumpali Tommy Leellä on oma tarinansa noilta ajoilta kerrottavanaan. Mies vietti Osbournen kanssa aikaa samassa hotellihuoneessa, kun Pimeyden prinssi päätti yks kaks ulostaa huoneen keskelle ja koristella sen seinät tuotoksillaan. ”Hän alkoi hieroa paskaa pitkin seiniä”, Lee muisteli vuoden 2011 God Bless Ozzy Osbourne-elokuvassa. ”Hän maalasi sillä! Ajattelin, että tämä on jotain ihan toisen tason paskaa. En ole valmis tälläiseen! Minulle riittää ihan vain pönttöön paskominen.”