49 vuotta sitten Oregonisssa otettiin uutta vuotta vastaan Vanilla Fudgen ja erään täysin tuntemattoman, Len Zefflin -nimisen orkesterin voimin

31.12.2017 15:25

Vuonna 1968 Oregonin Portlandissa uusi vuosi vaihtui Gonzaga-yliopistolla esiintyneen yhdysvaltalaisen raskaamman rockin pioneeriyhtye Vanilla Fudgen tahdissa. Keikan lämmittelijänä toimi tuolloin vielä miltei täysin tuntematon Led Zeppelin, jonka nimikin oli vielä tässä vaiheessa sen verran outo, että se kirjoitettiin keikkajulisteisiin mitä hupaisimmalla tavalla väärin. Mainostekstien tekijä oli näet luullut, että kyseessä oli Len Zefflin -niminen mies ja lopulta paikallinen The Spokesman-Review’kin mainosti keikkaa otsikolla: ”The Vanilla Fudge with Len Zefflin”.

Väärinkäsityksestä huolimatta Led Zeppelin vetäisi omalla vuorollaan kelpo esityksen, jonka aikana kuultiin lukuisia tulevia klassikoita kuten Dazed and Confused, White Summer / Black Mountainside ja How Many More Times. Jälkipolvien onneksi eräällä paikalla olleella katsojalla oli mukanaan nauhuri, jolla tämä nykyään jo historialliseksi luokiteltava setti on edelleen kuunneltavissamme. Voitkin tehdä sen kätevästi jutun ylälaidasta.

Lisää luettavaa