80-luvun popjättiläiset olisivat voineet päätyä samalle kappaleelle, ellei Duran Duran olisi torpannut Michael Jacksonin ehdotusta

3.8.2021 13:51

Oli aika, jolloin Michael Jackson oli planeetan suurin poptähti ja Duran Duran vähintäänkin vastaavassa asemassa yhtyeiden puolella. Molempien voimat yhdistämällä olisi hyvinkin saattanut syntyä galakseja ravisuttelevaa musiikkia, mutta tätä emme kuitenkaan koskaan päässeet todistamaan. Yrityksen puutteesta se ei kuitenkaan jäänyt kiinni – ainakaan Jacksonin osalta.

Duran Duranin miekkoset vierailivat hiljattain What Happens Live With Andy Cohen -show’ssa vastailemassa joukkoon monenkirjavia kysymyksiä. Tässä yhteydessä kosketinsoittaja Nick Rhodes vahvisti, että popin kuningas todellakin oli orkesteriin yhteydessä potentiaalinen yhteistyö mielessään.

Jackson soitti kun Duran Duran liiteli korkeuksissa vuoden 1984 The Reflex -hittinsä myötä. Rhodes kertoi yhteydenotosta yhtyetovereilleen, mutta vastaanotto ei ollut järin innostunut.

”Menin muiden luokse ja sanoin, että ’Hei, Michael Jackson soitti eilen illalla. Haluaisitteko tehdä biisin hänen kanssaan?'” Rhodes muistelee. ”Ja kaikki olivat, että ’Ei.'”

Samaisessa haastattelussa kysyttiin myös, olisiko yhtye kiinnostunut mahdollisuudesta tehdä Duran Duran -elämäkertaelokuvan Rocketmanin tai Bohemian Rhapsodyn tapaan.

”Sehän on hyvin imarteleva idea, eikö vain”, laulaja Simon Le Bon toteaa. ”Luulisin, että jokainen bändi haluaisi, että heistä tehtäisiin elokuva.”

Lisää luettavaa