Abba ja ”loismaisesti toimiva” tribuuttiyhtye pääsivät riidoissaan sopuun

Billboardin tietojen mukaan Abba Mania luopuu nimestä.
24.1.2022 15:40

Kerroimme joulukuussa Abban nostaneen kanteen vuosituhannen taitteesta saakka toiminutta brittiläistä Abba-tribuuttiyhtyettä vastaan. Ruotsalaisyhtye syytti Abba Maniaa ”loismaisesta” ja ”pahantahtoisesta” toiminnasta ja tavaramerkkirikkomuksesta sanoen näiden johtavan yleisöä tarkoituksella harhaan antaen ymmärtää, että se olisi millään lailla virallisesti yhteydessä Abbaan ja että tribuuttiorkesteri olisi ruotsalaisnelikon hyväksymä.

”[Abba] on yrittänyt hoitaa asian sovinnolla ja ohjeistanut, miten vastaaja voisi käyttää termiä ’Abba-tribuutti’ tavalla, joka ei hämmennä yleisöä, kunhan tribuutin nimessä vain ei käytettäisi sanaa ’Abba’. Vastaajat eivät ole kuitenkaan suostuneet kehotuksiin ja lopettamasta Abba Mania -nimen käyttöä”, kanteessa todettiin.

Nyt Billboard tietää kertoa, että osapuolet ovat päässeet riidoissaan sopuun oikeussalien ulkopuolella. Sovinnon yksityiskohtia ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Billboardin saamien tietojen mukaan tämä tarkoittaa ainakin sitä, että tribuuttiorkesteri suostuu luopumaan Abba Mania -nimestä.

Aito ja alkuperäinen Abba teki viime vuonna paluun julkaisemalla uuden albumin Voyage. Edeltävä pitkäsoitto The Visitors ilmestyi vuonna 1981, siis lähes päivälleen 40 vuotta aiemmin.

 

 

Lisää luettavaa