Abba nosti kanteen pitkään toiminutta tribuuttibändiä vastaan – Vaatii ”loismaisen” toiminnan lopettamista

Kanteessa todetaan brittibändin johtavan yleisöä harhaan mainoksissaan.
7.12.2021 20:12

Ruotsalainen popjätti Abba on nostanut vuosituhannen taitteesta saakka toiminutta brittiläistä tribuuttiyhtyettä vastaan kanteen tekijänoikeusrikkomuksesta, uutisoi Billboard.

Oikeusistuimelle viime perjantaina jätetyssä kanteessa todetaan, että Abba Mania -nimellä operoiva tribuutti johtaa yleisöä harhaan nimellään sekä käyttämällä mainoksissaan sekä sosiaalisessa mediassa termejä kuten ”virallinen” ja ”alkuperäinen”, mikä antaa ymmärtää, että tribuutti olisi alkuperäisen Abban tukema ja hyväksymä. Abban edustajat kuvailevat kanteessa Abba Manian toimintaa ”loismaiseksi” ja ”pahantahtoiseksi”.

Kanteen mukaan Abba Manialle on tarjottu mahdollisuus sopia asia oikeussalien ulkopuolella, mutta ruotsalaisyhtyeen pyyntöihin ei ole suostuttu.

”[Abba] on yrittänyt hoitaa asian sovinnolla ja ohjeistanut, miten vastaaja voisi käyttää termiä ’Abba-tribuutti’ tavalla, joka ei hämmennä yleisöä, kunhan tribuutin nimessä vain ei käytettäisi sanaa ’Abba’. Vastaajat eivät ole kuitenkaan suostuneet kehotuksiin ja lopettamasta Abba Mania -nimen käyttöä”, kanteessa todetaan.

Abba julkaisi tänä vuonna uuden albumin Voyage. Edeltävä pitkäsoitto The Visitors ilmestyi vuonna 1981, siis lähes päivälleen 40 vuotta aiemmin.

 

Lisää luettavaa