Abbath kertoo olevansa avoin Immortal-paluulle – ”Ymmärrän olleeni osa ongelmaa”

7.6.2020 22:14

Haastattelun norjalaiselle Dagbladet Magasinetille hiljattain antanut Olve “Abbath” Eikemo kertoo suhtautuvansa avoimesti ajatukseen legendaarisen black metal -ryhmä Immortalin riveihin palaamisesta.

Abbath perusti yhtyeen kitaristi Harald “Demonaz” Nævdalin kanssa vuonna 1988, tosin tuolloin poppoo tunnettiin vielä nimellä Amputation. Yhteistyö päättyi vähemmän harmonisissa merkeissä vuonna 2015.

”Muut bändissä sanoivat minulla olleen ongelmia huumeiden ja alkoholin kanssa”, Abbath kommentoi. ”En koskaan häirinnyt heitä niillä jutuilla. He käyttivät sitä vain tekosyynä.”

Abbath oli naimisissa Demonazin siskon kanssa ja parilla on myös Torbjørn-niminen poika. Abbath ja Demonaz eivät ole puhuneet toisilleen välirikon jälkeen.

”Se saa minut surulliseksi”, Abbath sanoo. ”Poikani ja Harald näkevät toisiaan vain harvoin, mutta hän [Harald] on edelleen hänen setänsä.”

Kun mieheltä kysytään, voisiko hän menneistä huolimatta vielä jonakin päivänä palata Immortalin riveihin, vastaus on selvä.

”Immortal-reunion? Hmm”, Abbath pohdiskelee. ”Sain tekstarin Horghilta [Immortal-rumpali Reidar Horghagen], jossa hän kirjoitti, että raitistumiseni on hieno juttu.”

”Emme ole puhuneet Haraldin kanssa lainkaan”, mies jatkaa. ”Minun osaltani ei ole kuitenkaan enää olemassa pahaa verta tai katkeruutta. Ymmärrän olleeni osa ongelmaa. Asiani ovat juuri nyt hyvin. Olenko kuitenkin avoin Immortal-reunionille? Tottakai. Mutta sen tulisi olla jotain erityistä. Toivon, että voisimme istua alas ja jutella siitä kun kaikki meni päin helvettiä – ilman asianajajia.”

Haastattelun litteroinnista vastaa Metal Addicts.

Lisää luettavaa