AC/DC:n uusi rumpali sai monet ihmettelemään, miksi Chris Slade sivuutettiin – Slade kommentoi nyt aihetta

12.9.2023 10:36

AC/DC nousee lokakuussa lavalle ensi kertaa sitten vuoden 2016. Keikka hoidetaan Kalifornian Power Trip -festareilla, ja kun bändi kertoi keikasta sosiaalisessa mediassa, tuli ilmi myös huomionarvoinen kokoonpanomuutos: yhtyeestä kertaalleen sivuun siirretty ja uudelleen vuoden 2020 Power Up -albumille pestattu rumpali Phil Rudd on jälleen ulkona pelistä. Hänen tilallaan nähdään rummuissa muun muassa Alice Cooperin ja Slashin yhtyeissä musisoinut Matt Laug.

Moni vanha AC/DC:n ystävä ihmetteli Laugin nimen kohdalla, miksi orkesteri ei pyytänyt Chris Sladea jälleen hommiin. Tämä voimanpesä muistetaan tietysti The Razors Edge -albumin (1990) ja sitä seuranneen Donington-liven rumpalina, ja Slade tuli uudelleen kuvioihin Ruddin poissaolon aikana Rock or Bust -levyn kiertueella vuosina 2015–16. Nyt ansioitunut perkussionisti jätettiin kuitenkin rannalle.

Slade itse ei tunnut olevan tilanteesta harmissaan. Hän julkaisi sosiaalisessa mediassa ensin humoristisen onnitteluviestin Matt Laugille, ja kun jotkut lukijat tulkitsivat tämän kuittailuksi, Slade kirjoitti vielä toisenkin päivityksen samasta aiheesta vakuuttaakseen, ettei hän odottanutkaan uutta AC/DC-kierrosta.

”Tunnen Mattin niiltä vuosilta, kun elin Kaliforniassa, ja tiedän hänen olevan mukava kaveri. Hän on taitava, raitis rumpali, joka pistää rummut juuri sinne, mihin Angus ne haluaa… Eli lavan takaosaan. Toivotan hänelle onnea!” Slade kirjoitti ensimmäisessä viestissään ja jatkoi myöhemmin:

”Päivitys edelliseen viestiini ja vastaus joillekin, jotka taisivat käsittää sen sisällön väärin. En ole katkera enkä halua kitistä mistään, enkä odottanut puhelinsoittoa AC/DC:ltä. Halusin vain sanoa, että tunnen Mattin hyvin ja hän pärjää hommassa varmasti hienosti, koska tiesin monen kysyvän mielipidettäni. Pahoittelen hölmöä huumorintajuani. Minun tehtäväni kaikissa yhtyeissä 60 vuoden aikana on ollut istua lavan takaosassa. Kippis!”

Lue Sladen alkuperäiset päivitykset alta:

Lisää luettavaa