Aerosmith-kitaristi vertaa koronavirustilannetta maailmansotaan – Löytää myös hyviä puolia keikkojen peruuntumisesta

"Tuntuu kuin olisin lomalla ensimmäistä kertaa 30 vuoteen", Joe Perry toteaa.
6.5.2020 10:19

Bostonilainen radioasema WBUR otti yhteyttä Aerosmith- ja Hollywood Vampires -kitaristi Joe Perryyn ja kyseli, mitä tämän kotikaranteeniin kuuluu. Kitaristi sanoi nykytilanteen muistuttavan häntä sotatilasta.

”Sanoisin, että monella tapaa tämä on niin lähellä maailmansotaa kuin vain voi olla. Se on käytännössä pysäyttänyt kiertuebisneksen täydellisesti määrittelemättömäksi ajaksi”, Perry pohtii.

Keikkojen ja kiertueiden peruuntuminen on monille paitsi isku taloudelle, myös vaikea pala henkisesti, kun on tottunut viettämään tien päällä suurimman osan vuodesta. Perry onnistuu kuitenkin näkemään jotain positiivistakin tässä tilanteessa.

”Tuntuu kuin olisin lomalla ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Yhtäkkiä ei tarvitsekaan tulla kotiin ja ajatella, että turha purkaa laukkuja, kun kohta sitä taas kuitenkin mennään.”

Perry ei myöskään ole kovin huolissaan oman ja bänditoveriensa terveyden puolesta, vaikka seitsemänkymppiset rokkarit ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvatkin.

”Olemme aika terveitä ikäisiksemme. Se, mitä teemme keikalla, ei vaivaa meitä – ei edes Steveniä [Tyler, laulaja], vaikka hänen touhunsa on todella fyysisesti. Mutta toki ikä vaikuttaa immunijärjestelmäämme ja siinä mielessä olemme vaaravyöhykkeellä”, kitaristi pohtii.

”Kenelläkään ei ole mitään hengenvaarallista terveysongelmaa, mutta olemme toki eläneet todella rankkaa elämää. Olemme tehneet 20 tai 30 vuotta sitten asioita, jotka vaikuttavat vieläkin. Kuten tupakointi – vedit röökiä 10 vuotta ja edelleen he löytävät siitä jälkiä keuhkoista ja suonista.”

Lisää luettavaa