Aerosmith-laulaja Steven Tylerin seksuaalirikossyyte hylättiin

Tuomarin mukaan laulajan teoilla ei ollut "vakavan fyysisen loukkaantumisen riskiä".
22.2.2024 09:16

Entinen malli Jeanne Bellino nosti viime vuoden lopulla Aerosmith-solisti Steven Tyleria vastaan syytteet seksuaalisesta ahdistelusta. Syytteessä kerrotut tapahtumat ajoittuivat vuoteen 1975, jolloin Bellino oli 17-vuotias. Bellinon mukaan Tyler oli tunkeutunut hänen kanssaan samaan puhelinkoppiin ja painanut Bellinoa kopin seinää vasten, ”työntänyt kielensä kantajan kurkusta alas” sekä kourinut tämän rintoja ja takamusta, hyväillyt sukupuolielimiä ja riisunut vaatekappaleita. Samalla seurueen muut jäsenet olivat katselleet vieressä ja naureskelleet. Tyler, joka oli tuolloin 27, kutsui Bellinon myöhemmin hotellihuoneeseensa, mutta Bellino pakeni paikalta taksilla.

Bellino haki Tylerilta korvauksia henkisestä ja fyysisestä kivusta ja särystä, jota laulajan nöyryyttävä teko oli aiheittanut. Syytteen mukaan Bellino joutui tapauksen vuoksi hoitoon ja käyttää edelleen lääkitystä tapauksesta syntyneen trauman vuoksi.

Asiaa käsiteltiin nyt oikeudessa ja tuomari Lewis Kaplan hylkäsi syytteet, koska Tylerin teoilla ei hänen mukaan ollut ”vakavan fyysisen loukkaantumisen riskiä” eivätkä syytteessä kuvatut teot näin täytä rikoksen määritelmää. Tylerin asianajajat olivat myös vedonneet siihen, että Bellino olisi voinut nostaa syytteet jo paljon aiemmin kahden eri lakiasetuksen (Child Victims Act ja Adult Survivors Act) aikana, jotka poistivat väliaikaisesti seksuaalirikoksiin liittyvät takarajat. Tylerin edustajien mukaan osoitti ”määrätietoisuuden puutetta”, että Bellino nosti syytteet vasta nyt. Päätöksellään tuomari kallistui laulajan edustajien kannalle.

Bellinolla on vielä 13.3. asti aikaa valittaa päätöksestä ja vaatia tapaukselle uutta käsittelyä.

Bellinon tapaus ei ole ainoa Tyleria vastaan nostettu syyte seksuaalisesta ahdistelusta. Julia Holcomb nosti joulukuussa 2022 syytteet, joiden mukaan Tyler käytti häntä hyväkseen hänen ollessaan 16-vuotias. Syytteen mukaan Tyler oli taivutellut Holcombin vanhemmat nimeämään laulajan Holcombin holhoojaksi, jotta tämä voisi matkata osavaltioiden rajojen yli Aerosmithin matkassa. Holcomb väittää Tylerin antaneen hänelle päihteitä vastineeksi seksistä ja tulleensa Tylerille raskaaksi, mutta tehneensä abortin laulajan painostuksesta. Holcombin tapausta ei ole vielä käsitelty oikeudessa, mutta Tyler on kiistänyt syytökset ja sanonut heidän kanssakäymisen tapahtuneen yhteisymmärryksessä.

Lisää luettavaa