Aerosmithin Steven Tyleria vastaan on nostettu uusi syyte seksuaalisesta ahdistelusta

Kantajan mukaan teko tapahtui kesällä 1975.
3.11.2023 08:47

Entinen malli Jeanne Bellino on nostanut Aerosmith-laulaja Steven Tyleria vastaan syytteet seksuaalisesta ahdistelusta, uutisoi Rolling Stone. New Yorkin oikeusistuimelle torstaina jätetyssä kanteessa Bellino kuvailee kesällä 1975 New Yorkissa sattunutta tapausta. Bellino oli tuolloin 17-vuotias, Tyler 27.

Bellino sanoo ystävänsä järjestäneen heille tapaamisen bändin kanssa ja kun Bellino, Tyler ja joukko nimeämättömiä henkilöitä oli kävellyt pitkin Sixth Avenueta, oli Tyler yhtäkkiä sullonut Bellinon ja itsensä puhelinkoppiin. Syytteessä kuvaillaan, miten Tyler oli painanut Bellinoa kopin seinää vasten, ”työntänyt kielensä kantajan kurkusta alas” sekä kourinut tämän rintoja ja takamusta, hyväillyt tämän sukupuolielimiä ja riisunut vaatekappaleita. Syytteen mukaan Bellino oli tuntenut, miten Tylerin penis oli erektiossalaulajan nylkyttäessä itseään Bellinoa vasten. Bellino oli päässyt pois tilanteesta revittyään Tyleria hiuksista ja antamalla pienen potkun polvellaan. Syytteen mukaan muu seurue katseli koko ajan vierestä naureskellen eikä kukaan tehnyt mitään Bellinoa auttaakseen.

Bellino kuvailee olleensa tapauksen vuoksi shokissa ja hämmentynyt, mutta jäi ryhmän seuraan koska oli paikalla ystävänsä kyyditsemänä. Ryhmä siirtyi hotelli Warwickiin, jossa Tyler oli Bellinon mukaan uudelleen lähennellyt häntä ja suudellut tätä väkisin vastusteluista huolimatta. Syytteen mukaan Tyler oli tämän jälkeen kuiskannut Bellinon korvaan menevänsä huoneeseensa ja kutsuvansa hänet mukaan hieman myöhemmin. Kun Tylerin avustaja oli hetken kuluttua tullut aulaan hakemaan Bellinoa, oli tämä rynnännyt ulos ja hypännyt taksiin. Kotiin päästyään Bellino oli syytteen mukaan kertonut tapahtuneesta siskolleen.

Bellino hakee Tylerilta korvauksia henkisestä ja fyysisestä kivusta ja särystä, jota Tylerin nöyryyttävä teko on aiheittanut. Syytteen mukaan Bellino joutui tapauksen vuoksi hoitoon ja käyttää edelleen lääkitystä tapauksesta syntyneen trauman vuoksi.

Bellinon nostama syyte on toinen Steven Tyleria vastaan nostettu syyte seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Julia Holcomb nosti joulukuussa 2022 syytteet, joiden mukaan Tyler käytti häntä hyväkseen hänen ollessaan 16-vuotias. Tämä tapaus ajoittuu myös 1970-luvulle. Holcombin mukaan Tyler oli taivutellut naisen vanhemmat nimeämään laulajan Holcombin holhoojaksi, jotta tämä saattoi ottaa Holcombin mukaan Aerosmithin kiertueelle ja viedä tämän osavaltioiden rajojen yli laillisesti. Holcomb sanoo Tylerin antaneen päihteitä vastineeksi seksistä ja tulleensa myös raskaaksi, mutta Tyler oli pakottanut hänet tekemään abortin. Tyler on kiistänyt Holcombin esittämät syytökset ja sanonut heidän kanssakäymisen tapahtuneen yhteisymmärryksessä.

Sekä Holcombia että Bellinoa edustaja Jeff Anderson sanoo Bellinon lähestyneen häntä sen jälkeen, kun Holcombin nostamasta syytteestä uutisoitiin. Anderson sanoo Bellinon kertoneen omasta tapauksestaan tukeakseen Holcombia.

Lisää luettavaa