Alaikäisen hyväksikäytöstä syytetty Aerosmith-laulaja vastasi syytöksiin – Steven Tyler vaatii tapauksen hylkäämistä

Kantajan mukaan Tyler käytti häntä hyväkseen 1970-luvulla.
3.4.2023 08:23

Julia Holcomb nosti joulukuussa 2022 Aerosmith-laulaja Steven Tyleria vastaan syytteet alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä henkisestä ja fyysisestä pahoinpitelystä.

Syytteiden mukaan Aerosmithin keikalla tavanneet Holcomb ja Tyler harrastivat ensimmäisen kerran seksiä Holcombin ollessa 16-vuotias ja Tylerin 25 eli tapahtumat ajoittuvat 1970-luvulle. Holcombin mukaan Tyler tarjosi hänelle päihteitä vastineeksi seksistä ja sanoo Tylerin painostaneen hänen äitiään tekemään laulajasta Holcombin laillisen huoltajan, jotta tämä voisi matkustaa Tylerin mukana bändin kiertueella.

Holcombin mukaan pari oli yhdessä kolmisen vuotta, jona aikana Holcomb tuli myös raskaaksi ja Tyler pakotti hänet tekemään abortin. Holcomb kertoo lopulta tehneensä tietoisen päätöksen ”paeta musiikin ja huumeiden täyteistä maailmaa ja seksualisoitua kulttuuria, jonka Tyler ja ala olivat luoneet”, jonka jälkeen nainen palasi perheensä luo ja tuli uskoon.

CBS:n mukaan nyt 75-vuotias Tyler jätti viime viikolla tuomioistuimelle vastineen hänestä esitettyihin syytöksiin. Tyler ja tämän edustajat vaativat tapauksen hylkäämistä ja sanovat laulajan ja Holcombin kanssakäymisen tapahtuneen yhteisymmärryksessä ja naisen suostumuksella. Tylerin vastineessa myös vedotaan siihen, että laulajaa suojelee tämän asema Holcombin laillisena huoltajana. Tylerin vastineessa sanotaan laulajan toimineen ”laillisesti, oikeutetusti ja hyvin aikomuksin” eikä Holcombille aiheutunut merkittävää ja pysyvää haittaa, minkä vuoksi Holcomb ei heidän mukaansa ole oikeutettu korvauksiin.

Asiaa käsitellään oikeudessä myöhemmin tulevana kesänä.

Lisää luettavaa