Agents- ja Francine-kytkyinen Pääesiintyjät julkaisee paluulevyn helmikuussa – Ensinäytössä tarina janoisesta laitapuolen kulkijasta

"Halusin, että albumille tulisi mausteeksi myös yksi täysin uusi, kaikin tavoin julkaisematon kappale", laulaja Vesa Haaja avaa kappaleen taustoja.
24.1.2020 09:16

Francine-yhtyeen spin-offina startannut, vanhojen Suomi-filmien heinälatoromantiikasta ja rockabillypopista tyyliään ammentava Pääesiintyjät julkaisi vuonna 1993 Pitkäsoitto-nimisen levyn, jonka kappaleet Älä ota pitkätukkaa, Sua aattelen ja Iiris soivat tiiviisti radioaalloilla. Kulttiyhtye kuitenkin jostain syystä kuivui ja katosi nopeasti jonnekin, kunnes palasi viime vuonna uudistuneella kokoonpanolla keikoille ja studioon.

Alkuperäismiehistössäkin vaikuttaneet basisti Pete Salomaa (Francine) ja kitaristi Mika Jokinen sekä uusina vahvistuksina mukaan tulleet Agents-laulajanakin tunnettu Vesa Haaja ja roots-rumpali Timo Järvinen julkaisevat uuden Lättähatun paluu -albumin 7. helmikuuta. Tulevaa levyä esitellään uudella kappaleella Kulkurin keidas, joka saa nyt ensiesityksensä Soundin kautta. Löydät videon tuosta yläpuolelta.

– Halusin, että paluualbumille tulisi mausteeksi myös yksi täysin uusi, kaikin tavoin julkaisematon kappale. Kulkurin keidas -aihio alkoi pyörimään jotakin Remu & All Stars -juttua kuunneltuani ja syntyi sitten lopulliseen muottiinsa nopeasti. Tekstissä on pyritty hakemaan pilke silmäkulmassa mielikuvia janoisen laitapuolen kulkijan iloisesta matkasta kohti baaria, Vesa Haaja avaa.

Lisää luettavaa