Aina ei mene nappiin – Lontooseen kaavaillun David Bowie -muistomerkin joukkorahoituskampanja epäonnistui surkeasti

Uutisoimme taannoin, miten Lontooseen kaavailtiin valtavan punaisen salaman muotoista muistomerkkiä edesmenneelle David Bowielle. Salama sai innoituksensa luonnollisesti Aladdin Sane -albumin kuuluisasta kansikuvasta, ja valtava patsas oli tarkoitus pystyttää Etelä-Lontoon Brixtoniin lähelle Bowien synnyinseutuja.

Vaan ei pystytetä. Projektille kerättiin varoja joukkorahoituskampanjalla, ja kampanjan tavoitteeksi asetettiin muhkeat 900 000 puntaa. Liki neljässä viikossa lahjoituksia on kuitenkin tullut vain 50 000 punnan edestä.

NME uutisoi, että projektin ideoinut This Ain’t Rock’n’Roll -suunnitteluryhmä on vetänyt huonosta menestyksestä suorat johtopäätökset ja haudannut joukkorahoitusprojektin. Unelma kuitenkin elää.

”Aiomme päättäväisesti juhlistaa David Bowieta Brixtonissa haastavalla ja sopivalla taideteoksella. Meidän täytyy vain lähestyä rahoitusta eri kulmasta”, tekijäryhmä sanoo NME:n mukaan.

”Jos joku olisi sanonut meille vuosi sitten, että saisimme kasaan 50 000 puntaa lähes 700 upealta ihmiseltä vain kolmessa viikossa, emme olisi uskoneet sitä mahdolliseksi. Kiitämme kaikkia tukijoita sydämemme pohjasta.”