”Ei ainakaan Noelin kanssa” – Brittirokkarien ensimmäisen levytyssopimuksen solminut Alan McGee kommentoi mahdollista Oasis-reunionia

Tuoreen Oasis-dokumentin sekä Liam Gallagherin viimeaikaisten haastattelujen myötä huhut ja toiveet yhtyeen paluusta ovat ottaneet tuulta alleen. Yhtyeen ensimmäisen levytyssopimuksen aikanaan solminut Alan McGee ei kuitenkaan usko bändin comebackiin. Ainakaan sellaisessa muodossa, jossa molemmat Gallagherin veljekset olisivat mukana.

– Ei [se tapahdu] ainakaan Noelin kanssa. Luulen, että Liam todennäköisesti kasaa joskus bändin uudelleen ja myy kymmeniä tuhansia lippuja illassa Oasis-kappaleita laulellen ja on siihen tyytyväinen. Mutta en näe Noelia tekemässä samaa, McGee pohtii NME-lehden haastattelussa.

Tuottajana, managerina ja levy-yhtiön osaomistajana 90-luvun alussa ansioitunut Alan McGee kiinnitti aikanaan Oasis-yhtyeen Creation-levymerkilleen. Brittirokkarien debyyttialbumi ja sitä seurannut (What’s The Story) Morning Glory? (1995) nostivatkin Creationin yhdeksi 90-luvun merkittävimmistä indiemerkeiksi Briteissä.

Alan McGee on edelleen hyvää pataa niin Liam kuin Noel Gallagherin kanssa, joista jälkimmäiseen hänellä on erityisen läheiset välit.

– Rakastan Noelia emmekä ole koskaan tapelleet. Rakastan myös Liamia. Hänessä on enemmän asennetta kuin Billy Bremnerissä – hän oli skottilainen jalkapalloilija, joka tappeli kaikkien kanssa. Oasis oli iso osa elämääni noin seitsemän vuoden ajan ja se oli fantastista.

Oasis-dokumentti Supersonic esitetään valikoiduissa Finnkinon elokuvateattereissa tänään (12. lokakuuta) sekä tiistaina 18. lokakuuta. Tarkat esitysajat löydät tämän linkin takaa.