Liam Gallagher: ”Oasis saavutti kolmessa vuodessa sen, mikä vei Beatlesilta kahdeksan”

Liam ”Kas näin otetaan media haltuun” Gallagher tykittelee jälleen. Little White Lies -lehden verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa entinen Oasis-tähti pistää vertauskuvat kohdalleen: Liam veistelee Oasisin saavuttaneen kolmessa vuodessa sen, mihin Beatlesilla tuhraantui yli tuplasi pitempään. Haastattelun toimitti Oasisista kertovan Supersonic-dokumentin ohjannut Mat Whitecross.

Beatles-heitto koski Oasisin 20 vuotta sitten soitettua keikkaa Knebworthin-festareilla. Liamilta kysyttiin, kuinka bändi nousi Knebworthin kaltaisen festivaalijätin pääesiintyjäksi vain kolmessa vuodessa, ja siitähän vanha rääväsuu innostui.

”Mikä vei meiltä kolme vuotta, vei Beatlesilta kahdeksa. Ja niinhän sen pitikin mennä. Itse ajattelin, että olimme kovin bändi ikinä ja tekisimme saman joka puolella maailmaa. Ajattelin, että Amerikka ja kaikki muu olisivat jonossa seuraavina. Mutta sellaista se kokaiini teettää”, Gallagher sanoi.

Yhdysvalloissa Oasis ei tunnetusti lähtenyt aivan samanlaiseen liitoon kuin vanhalla mantereella. Tästä kysyttäessä Liam vastasi, etteivät jenkit tienneet, miten olisivat Britannian hurjien kanssa toimineet.

”Ne pitivät meitä vittupäinä eivätkä tienneet, mitä meidän kanssamme oli pitänyt tehdä, joten se oli että seuraavaa kehiin vaan.”

Liam Gallagher, hieno mies. Tai, kuten eräs Soundin päätoimittaja tuon alkuperäisen haastattelun otsikon luettuaan spontaanisti tokaisi: ”Eisssaatana mikä pässi”. Miten sen nyt ottaa.