”Ajattelin, ettei minun todellakaan pitäisi laulaa tässä” – Adam Lambert muistelee, millaista oli astua Freddie Mercuryn kenkiin Queenin laulajaksi

Minusta rocktähteydessä on kysymys vapaudesta, Lambert sanoo.

Queenin laulajana viimeiset vuodet toiminut Adam Lambert vieraili Kanadan Entertainment Tonight -tv-ohjelman vieraana ja keskusteli muun muassa siitä aiheesta, mistä varmaan jokainen häntä haastatellut toimittaja on mieheltä kysynyt: miltä tuntui hypätä korkealle omiin sfääreihinsä nostetun Freddie Mercuryn saappaisiin jättimäisen bändi-instituution keulahahmoksi. Ja kyllä, se oli vaikeaa.

”Ensimmäiset pari kuukautta olivat hirvittäviä. Ajattelin, ettei minun todellakaan pitäisi laulaa tässä”, Lambert sanoi.

”Yhtye oli kuitenkin luottavainen ja kohteli minua hienosti. He olivat, että ei, ei, ei, kuulostat hienolta, tee vain mitä tahdot. Omassa päässäni olin kuitenkin yhä epävarma. Ensimmäinen yleisömme oli kuitenkin kannustava, samoin kuin jokainen yleisö sen jälkeenkin, joten pikkuhiljaa opin ajattelemaan, että kyllä minä pystyn tähän. Ainakin joten kuten. Mutta eihän ketään voi verrata Freddieen.”

Lambert itse löysi Queenin musiikin vasta vanhemmalla iällä, mutta silloin hän rakastuikin päätä pahkaa yhtyeeseen.

”Olin ehkä parikymppinen, kun tajusin heidän koko voimansa ja majesteettisuutensa, jos sellainen sanavalinta sallitaan. Ajattelin, että Freddie on coolein jätkä, mitä olen koskaan nähnyt”, Lambert muistelee.

”Hän juoksentelee lavalla ympäriinsä tehden ihan mitä huvittaa ja pukeutuen miten huvittaa. Hän oli niin vapaa, ja siitä rocktähteydessä on minusta kysymys. Hän on minun mielestäni ehdottomasti rocktähtien kaikkien aikojen top kolmosessa.”

Suomessa Lambert ja Queen konsertoivat 19. marraskuuta Helsingin Hartwall-areenalla. Soundi on tapahtuman yhteistyökumppani.