Jazzpianisti ja konevelho yhdistivät voimansa – Katso Aki Rissasen ja Jori Hulkkosen upea yhteisesitys

Tällaista taikaa syntyy, kun pianojazzkappale päätyy elektronisen remixauksen kohteeksi.
22.9.2023 08:40

Jazzpianisti Aki Rissanen julkaisi viime vuonna upean Divided Horizon -soololevyn. Nyt hän palaa albumilta löytyvän Cold Code -kappaleen äärelle täysin uusin asein: elektronisen musiikin mestari Jori Hulkkonen on tehnyt säväyttävän, kappaleen aivan uusille tasoille nostavan remixin. Hulkkosen taika alkaa tapahtua ajassa 1:22. Yläpuolella näkyvän, Soundissa ensi-iltansa saavan videotaltioinnin on toteuttanut Ville MJ Hyvönen, ja valaistuksesta vastaa Pietu Pietiäinen.

– Kappaleen musiikki on saanut inspiraationsa muutoksen ajasta, jossa tällä hetkellä elämme. Kun todellisuus muuttuu tekoälyn luomaksi virtuaalitodellisuudeksi tai hypertodellisuudeksi, meidän on oltava tietoisia tästä ja sopeuduttava erottamaan mikä on todellista ja epätodellista, Aki Rissanen kertoo.

Tämän hetken kiinnostavimpiin suomalaisiin jazzmuusikoihin lukeutuvan Rissasen ja pitkän kansainvälisen uran tehneen Hulkkosen yhteistyö alkoi jo 12 vuotta sitten kollektiivisissa konserteissa. Aikaisemmin Aki Rissanen on tehnyt uudelleentulkinnan Jori Hulkkosen kappaleesta Tähtien suojaan, toistensa maa vuonna 2021.

Aki Rissanen on julkaissut kuusi pitkäsoittoa brittiläisellä Edition Recordsilla. Häntä on voinut kuulla myös Verneri Pohjolan, Mikko Hassisen ja Lauri Porran yhtyeissä. Jori Hulkkonen on oman, laajan ja maineikkaan tuotantonsa lisäksi tuttu Sin Cos Tan -yhtyeestä.

Aki Rissanen ja Jori Hulkkonen. Kuvat: Ville Hyvönen

Lisää luettavaa