Aktivisti-toimittaja Aleksi Pahkala on nyt Local Al – mies, jolle on tullut puukkoa selkään

20.5.2019 12:13

Aleksi Pahkala on ehtinyt olla viime aikoina monessa mukana. Aktivistina hänet muistetaan esimerkiksi yhtenä Meillä on unelma -mielenosoituksen järjestäjänä, ja musiikkiväelle mies on tuttu sekä Radio Helsingin toimittajana että jo lopetetun Stupido Shopin levykauppiaana. Nyt ansioluetteloon lisätään vielä uusi kohta: Pahkala on Local Al, merkillinen lo-fi-osaston sooloartisti. Hyvä!

Local Al aikoo suunnittelee kolmen ep:n trilogiaa, ja sarjan ensimmäinen osa tulee julki 31. toukokuuta. Nyt esillä on ensimmäisen julkaisun toinen maistiainen, jossa tiedotteen mukaan “Sehr Schnell kohtaa Raveonettesin ja Beastie Boysin”. Melkoinen kuvailu, mutta melkoinen on videokin – katso vaikka alempaa.

”Kaivoin rumpukoneestani vanhan rupisen biitin ja vaihdoin akustisen kitarani hetkeksi sähkökitaraan, jonka olin ostanut kaveriltani Sirviön Samulilta. Samuli kertoi säveltäneensä kitaralla monia Ellinooran biisejä ja päätin kitaran antaa puhua omaa kieltään”, Pahkala kertoo Selkään puukkoja -biisin synnystä.

”Rupisen biitin päälle alkoi tulla punkkisointuja ja homma alkoi loksahdella paikoilleen. Mukaan tuli vielä Raveonettes- ja Jesus & Mary Chain -henkistä urkua meldiaa tuomaan, rupista bassoa ja ripaus korvia syväpuhdistavia taajuuksia. Sitten mikki auki ja loputkin kuonat pois elimistöstä, siinä se. Selkään puukkoja on suoraan sydämestä ammentava next level -punkkiralli, eräänlainen lopputilinpäätös selkään puukottajien kanssa, vastatuuli hyötykäyttöön ja selkä suoraksi, kusipäiden kautta ei kannata omaa elämäänsä elää kenenkään.”

Aikaisemmin Pahkala on toiminut muun muassa Gim Kordon- ja The Duplo! -yhtyeissä. Local Alin Facebook-sivut löytyvät täältä.

Lisää luettavaa