Al Jourgensen ja Jello Biafra jälleen pahanteossa – katso Ministryn uunituore, Biafran osalta varsin huomionarvoinen video

1.3.2022 21:15

Ministryn tuoreimmalta Moral Hygiene -albumilta irrotettu Sabotage Is Sex -kappale on saanut kylkeensä tuoreen musiikkivideon.

Kappale on vanhojen yhteistyökumppaneiden Al Jourgensenin ja Dead Kennedysistä tutun Jello Biafran yhteinen voimannäyte. Miekkosillahan on pitkä yhteinen musiikillinen historia jo muun muassa 1980-luvun loppupuolella perustetun Lard-yhtyeen kautta.

Joel Smithin ohjaama Sabotage Is Sex video on myös siitä merkittävä virstanpylväs, että Biafra esiinty sen myötä ensimmäistä kertaa musiikkivideolla.

”Olemme olleet Jellon kanssa ystäviä ja musiikillisia yhteistyökumppaneita jo vuosikymmenten ajan”, Jourgensen toteaa. ”Minulla ei ollut hajuakaan siitä, ettei hän ollut esiintynyt videolla aiemmin ja olen otettu, että sain mahdollisuuden viedä tuon neitsyyden Sabotage Is Sexillä. On hullua, kuinka teknisesti eteviä meistä on tullut, mutta silti vaikuttaa todella punk rock -meiningiltä kuvata video kotona pelkällä iPhonella. Kuka tietää, vaikka jonain päivänä ilmestyisi uusi Lard-video.”

”Terveiset kokille! Kyseessä ei tällä kertaa olekaan kuin mikä tahansa muu Ministry-video”, Biafra kommentoi. ”On ällistyttävää, mitä kaikkea sitä voikaan saada aikaan makkarissa äärimmäisen halvalla, löydetyllä kuvamateriaalilla ja muutamalla nokkelalla idealla. Kaksi puhelinta, kaksi ottoa ja työni on tehty. Hauskaa! Tiesin että lopulta koittaisi päivä, jolloin voisin kaivaa esiin penskojen vahemmiltaan pöllimät fetsit, joita heiteltiin lavalle Dead Kennedysin vuoden 1985 FrankenChrist-rundilla.

Lisää luettavaa