Alice Cooper ei purematta niele Kiss-basistin puheita rockin kuolemasta – ”Gene Simmons – haluaisin hänen täyttävän veroilmoitukseni”

5.3.2021 20:56

Kiss-basisti Gene Simmons on viime vuosien aikana julistanut rockin kuolleen jo useampaankin kertaan. ”Fanit ovat tappaneet sen”, mies täräytti vasta aiemmin tänä vuonna.

Simmons on myös jo aiemmin todennut, ettei pidä kovinkaan todennäköisenä, että kenestäkään nykypäivän artistista on nousemaan sen ikonisempaan asemaan.

Alice Cooper, toinen pitkän linjan rockveteraani, ei jaa Simmonsin näkemyksiä.

”Gene Simmons – haluaisin hänen täyttävän veroilmoitukseni, sillä hän on bisnesmies, ja se on ihan okei, mutta voin vakuuttaa, että tällä hetkellä Lontoossa tai jossain muualla opetellaan autotalleissa Aerosmithiä ja Guns N’ Rosesia”, Cooper sanoo NME:n haastattelussa. ”Siellä on 18-vuotiaita kitaroiden ja rumpujen kanssa ja he opettelevat hard rockin saloja. Se on sama juttu Yhdysvalloissa: on nuoria bändejä jotka haluavat aloittaa hard rockin uuden nousun.”

Cooperin mukaan rock on ”juuri siellä missä pitääkin”.

”Emme ole Grammyissä, emmekä valtavirrassa. Rock’n’roll on ulkopuolella katselemassa sisään, ja se tuo meille lainsuojattoman asenteen”, mies toteaa.

Cooper uskookin genren olevan voimissaan vielä ”kolmen- tai neljänkymmenen vuoden päästäkin”.

”Yksi musiikkityyli, joka syntyi eikä koskaan lopettanut, on hard rock”, Cooper sanoo. ”Oli punkkia, discoa, hip hopia ja grungea, mutta siellä jossain keskellä virtasi aina hard rock.”

Lisää luettavaa