Alice in Chains -kitaristi kunnioittaa edesmennyttä punk-ikoni Sylvain Sylvainia – ”Hänenkaltaisiaan ei enää tehdä”

17.1.2021 17:49

Alice in Chains laulaja-kitaristi William DuVall on muistellut kuluvalla viikolla menehtynyttä New York Dolls -kitaristi Sylvain Sylvainia sosiaalisessa mediassa. Sylvain menehtyi 69-vuotiaana 13.1. sairastettuaan syöpää yli kahden vuoden ajan.

”Idolisoin nuorempana New York Dollsia”, DuVall kirjoittaa. ”MC5:n ja Stoogesin kanssa Dollsit olivat minulle kuin supersankareita.”

”Muistan olleeni seitsemännella luokalla vuonna 1979 kun kirjoitin koulua varten fiktiivisiä tekstejä, joissa Johnny Thunders seikkaili päähahmona. 16 vuotta myöhemmin ystävystyin nopeasti Sylvain Sylvainin kanssa joskus 1995-96 paikkeilla. Hän asui tuolloin Atlantassa, enkä muista kuinka tapasimme, mutta hän kuuli joitain tekemiäni ja tuottamiani silloisen bändini Madflyn biisejä, ja hän pyysi minua tuottamaan soololevynsä. Erityisesti hän rakasti tekemääni Chains Around My Heart -biisiä. Hän sanoi haluavansa nauhoittaa sen tai edes tehdä jotakin sen kaltaista kanssani. Useamman viikon ajan joko tapasimme tai puhuimme joka päivä puhelimessa. Tämä tapahtui ennen matkapuhelimia, ja käytimme vielä puhelinvastaajia. Aina kun Sylvain soitti kotiini kun en ollut paikalla, hän lauloi Chains Around My Heartia vastaajaani paksulla newyorkilaisaksentillaan. Se on urani alkuaikojen arvokkaimpia muistoja. Luulen että minulla on edelleen joitain noita mikrokasetteja jossain.”

”Emme koskaan päätyneet tekemään sitä levyä, mutta nautin ajasta, jona tutustuin häneen ja sain kuulla hänen uskomattomia tarinoitaan”, DuVall jatkaa. ”Niin klisee kuin se onkin, niin Sylvainin tapauksessa vanha sanonta pitää kutinsa: hänenkaltaisiaan ei enää tehdä.”

”Lepää rauhassa, Sylvain Sylvain. Kiitos kaikesta mitä teit rock’n’rollille”, DuVall päättää.

Lisää luettavaa