Alice in Chains -laulaja: Princen ja Chris Cornellin kuolemilla suuri vaikutus soololevyyn – ”Tuollaiset shokit voivat olla tehokas herätys”

AOP

Grungesuuruus Alice in Chainsin laulajan vuodesta 2006 saakka toiminut William DuVall julkaisi syksyllä 2019 ensimmäisen sooloalbuminsa, akustisen ja riisutun One Alonen. Tuoreessa Ghost Cult Magazinen haastattelussa (video artikkelin lopussa) DuVall kertoo, että muun muassa Princen ja Chris Cornellin kuolemat vaikuttivat suuresti siihen, millainen hänen levystään tuli.

”Olin itse asiassa katsomassa Princen viimeiseksi jäänyttä keikkaa ja ajatus siitä, että viikkoa myöhemmin hän on poissa, tuntui silloin todella uskomattomalta. Ja tuntuu edelleen. Myöhemmin menetimme Cornellin. Pari viimeistä vuotta ovat olleet aika brutaaleja”, DuVall toteaa.

”Luulen, että nuo tapahtumat pakottivat meidät kaikki tajuamaan sen tosiasian, ettei huomispäivästä ole varmuutta kenelläkään. Teit mitä tahansa elämässäsi, tuollaiset shokit voivat olla tehokas herätys parantamaan omaa tekemistään – tai pitämään tasoa korkealla, jos olet jo huipulla – ja olemaan aina paremmin tietoinen siitä, miten tässä elämässä kulkee ja mitä tänne jättää jälkeensä, kun lähdön aika tulee.”

”Nuo olivat sellaisia asioita, jotka saivat osaltaan minut julkaisemaan One Alonen kaltaisen levyn. Oli shokki menettää suuresti arvostamani artistit, jotka pystyivät esiintymään niin eri olosuhteissa ja heittämään vaikka yhden miehen show’n, ja vaikka se aiheutti paljon surua, antoi se myös potkun eteenpäin. Että ehkä pitäisi vain heittäytyä ja julkaista kappaleet sellaisina, kuin ne ovat. Älä tee niille mitään. Ehkä voisit myös esittää niitä keikoillakin niin. Näytä itsellesi ja muille. Mitä tahansa tapahtuukin, yritit ainakin parhaasi.”

DuVallin yhden miehen show’ta pääsee seuraamaan Helsingin Konepaja-salissa 4. huhtikuuta 2021.