Alice in Chains on vetäytynyt hiljaiseloon – William DuVall kertoo huonoja uutisia uutta tuotantoa odottaville

8.3.2023 10:37

Niin se aika rientää: William DuVallkin on ollut Alice in Chainsin laulaja jo 17 vuoden ajan. Toisin sanoen hän on toiminut orkesterin keulakuvana pidempään kuin vuonna 2002 edesmennyt Layne Staley, jos nyt vertailuja halutaan tehdä. Aika hurja ajatus! Vaan kovin vilkasta ei Alice in Chainsin elämä taida tällä hetkellä olla, ainakaan DuVallin tuoreen haastattelun perusteella.

DuVall nimittäin vieraili hiljattain WDHA-radioaseman jututettavana, ja keskustelussa laulaja kertoo, ettei orkesterilla ole mitään ihmeempää nyt viritteillä. Edellinen levy Rainier Fog tuli julki vuonna 2018, ja seuraavasta pitkäsoitosta ei ole mitään tietoa.

”Meillä ei ole mitään suunnitelmia, koska me kaikki teemme nyt muita asioita. Mutta ennen pitkää varmaan palaamme yhteen”, DuVall kertoo.

Yhtyeen jäsenet ovat todella puuhanneet viime vuosina enemmän soololevyjä kuin mitään yhteistä. DuVall itse julkaisi One Alone -sooloalbumin vuonna 2019, ja Jerry Cantrellin viimeisin oma levy Brighten tuli julki vuonna 2021. Basisti Mike Inez oli mukana Mark Mortonin Anesthetic-albumilla vuonna 2019.

Mitä DuVallin Alice-pestiin tulee, mies tuumaa menevänsä itsekin ajanlaskussa vähän sekaisin. ”Joillain tavoin se tuntuu seitsemältä minuutilta, toisilla tavoin 37 vuodelta”, DuVall sanoo naurahtaen. ”Aika ja sen kulun hahmottaminen tuntuvat mielenkiintoisilta. On asioita, joista tuntuu kuluneen ikuisuuksia, mutta jotkut 15 vuotta sitten sattuneet jutut ovat kuin ne olisivat tapahtuneet eilen. Se on outoa ja tosi hienoa. Olen erittäin ylpeä kaikesta, mitä olemme saavuttaneet tänä aikana.”

Lisää luettavaa