”Älkää puhuko siitä kaverista paskaa” – Jason Newsted läksyttää kaikkia, jotka pilkkaavat Lars Ulrichia

10.5.2023 09:17

Samaan aikaan, kun Megadethin entinen basisti David Ellefson on vanhan bändiliiderinsä Dave Mustainen kanssa sanasodassa, ovat samat kuviot Metallica-leirissä huomattavasti sivistyneemmät. Metallicasta vuonna 2001 poistunut Jason Newsted nimittäin puolustaa auliisti entistä yhtyetoveriaan Lars Ulrichia kaikenmoisilta pahoilta puheilta, mitä rumpalia kohtaan on vuosien saatossa esitetty.

Ulrichin omintakeinen (ja kömpelö) soittotyyli on muodostunut jo käsitteeksi, ja Lars-vitsit ovat yleisiä muusikkopiireissä ympäri maailman. Let There Be Talk -podcastissa vieraillut Newsted kuitenkin kehottaa yleisöä katsomaan isompaa kuvaa, koska Ulrichin merkitys näkyy monissa muissakin asioissa kuin pelkästään soittohommissa.

”Kuka tuolla tavalla sanookaan on täysi idiootti”, Newsted sanoo Ulrich-naureskeluun viitaten. ”Tuollaiset tyypit eivät tajua yhtään, mistä puhuvat. Sen kaverin syvyys, kaukokatseisuus, jo parikymppisenä esittämä ymmärrys siitä mitä ympärillä oli tapahtumassa? Siis ihan oikeasti?”

”Entä sitten, jos hän ei pysty soittamaan samaa filliä kuin Dave Lombardo tai kuka helvetti tahansa? Katsohan pistetaulua, kusipää. Älä puhu siitä kaverista paskaa. Voin taata, että hän on useimmissa asioissa kaukana edelläsi. Jos meillä ei olisi ollut häntä ja hänen kykyään ennakoida, ennustaa, tuntea maantiedettä, ymmärtää mitä missäkin maassa tai kaupungissa tapahtuu ja kaikkea sellaista, Metallica ei taatusti olisi siinä asemassa kuin se nyt on. Ei varmasti. Kaikkien pitäisi siis vähän hillitä itseään, koska tässä hommassa on kysymys muustakin kuin virvelirummun lyömisestä.”

Viisaasti puhuttu! Jason Newsted virittelee tällä hetkellä Newsted-nimikkoyhtyeensä paluuta, kokoonpanon on tarkoitus esiintyä Floridassa 20. toukokuuta. Kuinka pitkäikäisestä paluusta on kysymys, se jää nähtäväksi.

Lisää luettavaa