Alkoholin ja tupakan jättänyt Keith Richards kertoo uudesta, yllättävästä harrastuksestaan – ”Pääsin kiinni normaalimpaan elämään”

Kaikissa mahdollisissa liemissä keitetty The Rolling Stones -kitaristi Keith Richards on muuttunut mies.

Alkoholin ja tupakoinnin jo aiemmin lopettanut rocklegenda kertoo aloittaneensa koronaviruspandemian myllerryksessä uuden, varsin tervehenkisen harrastuksen.

”Näin puutarhan kasvavan – se oli aika uskomatonta”, mies hehkuttaa Goldmine Magazine. ”Käytin koko kesän ihailemalla puutarhaa ja hoidinkin sitä – kastelin kasveja ja muuta. Pääsin kiinni normaalimpaan elämään, joka on epänormaalia.”

Mitä itse virukseen tulee, Richards kertoo suojautuvansa siltä pysyttelemällä kotona vaimonsa kanssa. Mieheltä myös kysyttiin, onko hän ollut huolissaan sairastumisesta.

”Kyllä vain. Tälle alueella, New Yorkiin ja Connecticutiin, se iski alussa todella raskaasti”, Richards sanoo. ”Se on sittemmin saatu aika hyvin hallintaan, mutta tämä onkin melkein aino paikka koko maassa, jossa tilanne on sellainen…”

”Olen käytännössä pysytellyt vain piilossa”, kitaristi jatkaa. ”Olen pitänyt matalaa profiilia perheen ja muutamien ystävien kanssa, sillä meidän täytyy pysytellä omissa kuplissamme. Olen käynyt ravintolan terassilla pari kertaa, mutta nyt alkaa olla sen verran viileää, että syömme sisällä. Luojan kiitos vaimoni on hyvä kokki!”

Rollareiden 2 vuoden päästä vietettäviä 60-vuotisjuhlia Richards on aiemmin vitsaillut juhlistavansa hankkimalla itselleen mahdollisesti uuden pyörätuolin.