Alkuperäinen Whitesnake-kitaristi Bernie Marsden on kuollut – David Coverdale suree entistä yhtyetoveriaan

25.8.2023 20:09

Whitesnake-yhtyeen alkuperäinen kitaristi Bernie Marsden on kuollut 72-vuotiaana. Muusikon perhe tiedotti suru-uutisesta sosiaalisessa mediassa.

”Surun murtamina ilmoitamme Bernie Marsdenin kuolleen”, Facebookissa julkaistussa päivityksessä kirjoitetaan. ”Bernie menehtyi rauhallisesti torstai-iltana vaimonsa Fran sekä tyttärensä Charlotte ja Olivia vierellään. Bernie ei koskaan menettänyt intohimoaan musiikkiin, laulunkirjoittamiseen ja äänittämiseen.”

Myös David Coverdale suree entistä yhtyetoveriaan somessa.

”Hyvää huomenta… Heräsin juuri kauheisiin uutisiin vanhan ystäväni ja entisen Snaken Bernie Marsdenin kuolemasta”, Coverdale kirjoittaa viestipalvelu X:ssä. ”Syvimmät osanottoni ja rukoukseni hänen rakkaalle perheelleen, ystävilleen ja faneilleen. Hän oli aidosti hauska ja lahjakas kaveri, ja minulla oli kunnia jakaa lava hänen kanssaan.”

Marsden aloitti musiikillisen uransa 70-luvun alussa Ufon riveissä. Cozy Powell’s Hammerin ja Babe Ruthin kautta kitaristi siirtyi Deep Purple -veteraanien muodostamaan Paice, Ashton & Lord -kokoonpanoon, jonka yhteydessä tutustui myös Coverdaleen. Marsden kiinnitettiin Whitesnakeen vuonna 1978 ja hän soitti sen riveissä neljä vuotta. Marsdenin nimi löytyy muun muassa yhtyeen Fool for Your Loving- ja Here I Go Again -klassikoiden tekijätiedoista.

Lisää luettavaa