Alkuperäisen AC/DC-laulajan mukaan Bon Scott oli ”nähnyt parhaat päivänsä” bändiin liittyessään – kehuu kuitenkin lopputulosta

Alkuperäinen AC/DC-laulaja Dave Evans sanoo korvaajansa Bon Scottin tehneen ”mahtavaa työtä” aussijätin keulilla.

Evans äänitti yhtyeen kaksi ensimmäistä singleä Can I Sit Next To You Girl ja Baby, Please Don’t Go. Mies sai kuitenkin lähtöpassit alle vuosi orkesterin ensimmäisen keikan jälkeen. Evansin tyhjäksi jättämät saappaat täytti tunnetusti Scott, joka lauloi yhtyeen kuudella ensimmäisellä albumilla ennen menehtymistään vuonna 1980.

Evans muisteli eronsa aikaisia tapahtumia uusiseelantilaisen radiokanava Galaxy 107 FM:n haastattelussa.

”Tulee muistaa, että Bon veti paljon minun biisejäni, kuten Baby, Please Don’t Go kun olimme jo tehneet sen”, Evans sanoo. ”Sen biisin aikana nappasin Anguksen [Young] harteilleni, ja hänellä [Scott] oli tietenkin tapana katsastaa show’mme, ja niinpä hän kopioi sen. Ymmärrän että hän kopioi tekemiseni. Myös kappaleita, ja uudelleenäänitti ja -sanoitti joitain biisejä, joita olin jo nauhoittanut. Mutta hänet käskettiin tekemään niin. Tiedän, että häntä ohjeistettiin toimimaan niin, joten en kanna siitä Bon Scottille kaunaa, sillä hän oli jo nähnyt parhaat päivänsä bändiin liittyessään. Hän sai mahtavan tilaisuuden tehdä jotain ja käytti sen hyödykseen. Hän teki mahtavaa työtä, mutta elämäntyyli koitui hänen kohtalokseen.”

Evans kommentoi myös Can I Sit Next To You Girl -kappaleen suosiota.

”Se on yksi niitä biisejä, joita soitan ympäri maailmaa — jokaisella keikallani — ja ihmiset rakastavat sitä”, Evans sanoo. ”On hämmästyttävää, kuinka monet ihmiset sanovat minulle sen olevan heidän suosikkibiisinsä AC/DC:ltä. En voi uskoa sitä. [AC/DC:llä] on T.N.T ja kaikkia upeita biisejä, Highway to Hell ja kaikkia muita, mutta fanit tulevat luokseni ja sanovat sen olevan heidän suosikkinsa.”