Amerikkalaismedia nimesi metallimusiikkia viimeisen 20 vuoden aikana mullistaneita naisia – mukana myös Battle Beast -keulakuva

8.3.2022 21:45

Amerikkalainen Metalsucks on nimennyt kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi 16 naista, jotka ovat mullistaneet metallimusiikin kenttää viimeisen 20 vuoden aikana.

Listalta löytyy muun muassa Venom Prisonin laulaja Larissa Stupar sekä Arch Enemy -solisti Angela Gossow. Nuorempaa polvea edustaa vasta 11-vuotias muusikkolupaus Nandi Bushell ja jo pidemmän uran luoneita konkareita puolestaan laulunopettaja Melissa Cross.

Näin suomalaisittain ilahduttavasti mukana on myös Battle Beastin Noora Louhimo.

”Puhutaanpa suoraan: emme uskoneet Battle Beastin vetävän yleisöä näin kauaa”, julkaisu kirjoittaa. ”Suomalainen power metal -poppoo on ollut vaikuttavan näkyvä ja sinnikäs, luoden vahvan uran genressä, joka on monien mielestä jo menneen talven lumia. Valtava osa kunniasta kuuluu laulaja Noora Louhimolle, jonka ainutlaatuinen yhdistelmä liihoittelevaa ja ärisevää laulantaa sekä magneettinen lavapresenssi on tehnyt hänestä yhden modernin metallin persoonista, joka on vain pakko nähdä. Äärimmäisimmät ug-fanit saattavat pyöräytellä silmiään, mutta koittakaapa nähdä tämä bändi lavalla ja olla helkkarin vaikuttumatta.”

Lisää luettavaa