Amoralin Ben Varon ja vuoden kovimmat biisit – Leikkiä, pahalle nimeä ja viimeisiä varoituksia

Fallen Leaves & Dead Sparrows -albumin sessioissa nauhoitetun The Cure -laina Burnin kuunneltavaksi juuri tarjoilleen Amoralin kitaristi Ben Varon paljastaa seuraavassa äskettäin päättyneen vuoden parhaimmat musiikkiesitykset. Lähdetäänpä katsomaan.

Pepe & Saimaa: Leikitään

– Pepe Willbergin ja Saimaan albumin tuli puskista ja pudotti leuan lattiaan. Muistan tulleeni aamuneljältä kotiin, tutun dj:n kerrottua aiemmin illalla uuden Pepe-levyn tarinan ja soitettua Tällä kadulla -biisin. Vaikka väsymys oli jo kova, päätin ettei tämä voisi odottaa aamuun: laitoin luurit päähän ja levyn netistä soimaan, ja viimeistään aloitusbiisin Pink Floyd -henkinen väliosa aiheutti melkoisen ”ei helevetti” -reaktion. Hieno sävellys, hienot sanat, hieno kappale kaikin puolin. Santa Cruz: We Are The Ones To Fall

– Nuoriso tulee ohi ja kovaa! Olen seurannut Santa Cruzin touhua demoajoilta asti, ja jo ensimmäisellä näkemälläni keikalla tajusin että näistä kuullaan vielä. Uskomaton draivi ja soittotaito evät kaivanneet enää kuin nappibiiisit oheen niin paketti olisi valmis. We Are The Ones To Fall on bändin ensimmäinen täysosuma, mahtava sekoitus nykymetallia ja kasarirockia. Odotan innolla Cruzien kakkoslevyä!


Alavala: Pahalle nimi

– Ei jessus miten kaunis kappale! Emppu Suhosen upea sävellys jätti täysin sanattomaksi ensikuuntelun jälkeen. Ja vielä kymmenennenkin. Jan Garbarek -henkinen foni kruunaa paketin… Tästä ei löydy yhtään mitään parannettavaa. 

Keoma: Bloodstar

– Keoma on kypsytellyt debyyttiään jo pitkään ja ensimmäinen maistiainen tarjoillaan Bloodstar-biisin muodossa. Bändin kaikki ep:t ovat olleet loistavia, joten odotukset levyä kohtaan ovat kovat. Kiinnostavimpia uusia kotimaisia bändejä.

Bloodstar löytyy esimerkiksi Keoman Bandcamp-sivulta

Shear: Last Warning

– Shearin kakkoslevy lähtee (intron jälkeen) käyntiin melkoisella riffijuhlalla. Eipä ole entisen Amoral-kollegani Silver Otsin riffikynä tylsistynyt vuosien saatossa! Alexa Lerouxia ei myöskään ole turhaan hehkutettu yhdeksi maamme kovimmista vokalisteista. Vuoden kovimpia metallibiisejä!