Ämyrock perui Kari Peitsamon esiintymisen kesän festivaaleillaan – Syynä muusikon lausunnot

"Koemme, että yksittäisen artistin rajaaminen pois tapahtumasta on parempi vaihtoehto, kuin hiljaa hyväksyä miljoonien ihmisten syrjiminen", tiedottaa tapahtuman järjestävä taho.

Hämeenlinnalaisen Ämyrock-festivaalin järjestävä taho Ämy ry on perunut Kari Peitsamon esiintymisen tulevan kesän tapahtumassaan. Syynä tähän ovat Peitsamon viime aikaiset kommentit, jotka ovat yhdistyksen hallituksen mukaan pahasti ristiriidassa festivaalin arvomaailman kanssa. Asiasta tiedotettiin festivaalin Facebook-sivuilla.

Peitsamo on tunnettu värikkäistä ja kärkkäistä lausunnoistaan, joita tämä jakaa muun muassa Twitterissä aktiivisesti. Peitsamo muun muassa vastustaa jyrkästi maahanmuuttoa ja on kirjoittanut Uudessa-Seelannissa hiljattain sattuneen verilöylyn olleen ”suora seuraus pakotetusta monikulttuurisuudesta” vaatien samalla ”rajoja kiinni”. Hän on myös julistautunut Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon sekä presidentti Donald Trumpin kannattajaksi.

”Ämyrock on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi, johon ovat tervetulleita kaikki. Tähän julistautumiseen kuuluu myös vastuu syrjinnän vastustamisesta ja siihen puuttumisesta. Siksipä koemme, että yksittäisen artistin rajaaminen pois tapahtumasta on parempi vaihtoehto, kuin hiljaa hyväksyä miljoonien ihmisten syrjiminen. Kiitämme Karia lämpimästi menneistä vuosista”, Ämy ry:n hallitus kirjoittaa.

Ämyrock on maan vanhin ilmainen rockfestivaali, joka täyttää tänä vuonna 45 vuotta. 15. kesäkuuta järjestettävän festarin esiintyjiä ovat Samae Koskisen Korvalääke, Paleface, Pää kii, Nykyaika, Kantatie, Planeetta 9, Maida Vale sekä Salamari Sound System Stage.