Apulanta ja Kaija Koo yhteistyössä

Apulannan johdattama Päijät-Hämeen Sorto & Riisto -levy-yhtiö on napannut artistilistalleen Kaija Koon. Yli puoli miljoonaa albumia myynyt Koo kiinnosti myös muita levy-yhtiöitä, mutta hän päätyi silti heinolalaismuusikoiden puljuun.

Kaija Koon uuden levyn ensimmäinen single on nimeltään Vapaa ja sen sävellyksestä sekä sanoituksesta vastaa Apulannan Toni Wirtanen. 

– Ollaan ihan innoissamme Kaijasta. Tyylilaji on hyvin kaukana siitä, mitä me on totuttu tekemään. Onhan tämä molemmilta hyppy tyhjyyteen, mutta todella mielenkiintoista ja innostavaa. Ei ainakaan pelata varman päälle vaan vedetään fiiliksellä, Wirtanen sanoo. 

Samalla onkin hauska muistella reilun kymmenen vuoden takaista haastattelua, jossa Apulannan pojat sanovat Kaijasta huumorihengessä seuraavaa: "Kaija Koo otti päähän Kolme-cd:n aikaan. Onneksi Kolme meni ilmestymisviikollaan ykköseksi. Kakkosena se taisi olla sitten seitsemän viikkoa heti Kaija Koon jälkeen."

Apulannan rumpali Sipe Santapuki on myös tajunnut entistä selvemmin rockmusiikin merkityksen faneillle. Mies nimittäin kertoo yhtyeen kotisivuilla seuraavaa:

"Diggailiko teistä kukaan Danzigia livenä? Mikäli kyllä, niin onnittelen oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemisen johdosta! Nyt on nimittäin niin, etten vieläkään ole palautunut keikkakickseistä, jotka sain vuorokausi sitten. En oikeasti edes tiennyt, miltä mahtava keikka tuntuu yleisöstä käsin, jonka vuoksi olen vieläkin aivan ihmeissäni.

Glenn otti homman haltuun ensi tahdeista lähtien niin hyvin, että allekirjoittaneenkin oli hylättävä miksauskopin vierusta saman tien ja rynnättävä mosh-pit osastoon keikan vietäväksi. Nyt tiedän, miltä tuntuu digata hyvää bändiä hurmoksen ja liikutuksen rajamailla siten, ettei siitä saatavaa tunnetta voi verrata mihinkään. Tajusin, että mikäli joku saa meidänkin keikoilla vastaavia fiiliksiä, tässähän ollaan silloin aikas hemmetin hyvissä ja tärkeissä hommissa. Nälkä kasvaa…"