Arvaapas, kenen levyjä myytiin Yhdysvalloissa viime vuonna eniten? Ei, se ei ole Adele, Coldplay tai Justin Bieber

Billboard uutisoi hivenen yllättäviä tietoja Atlantin takaa. Vaikka viime vuonna tuli maailmaan runsaasti korkean profiilin albumijulkaisuja, näyttäisi siltä, että parhaiten myyvien artistien ykkössijan vei kuin veikin vanha kettu Prince.

21.4.2016 joukostamme poistuneen supertähden tuotantoa myytiin fyysisinä levyinä ja digilatauksina hurjat 5,65 miljoonaa kappaletta artistin kuoleman jälkeisen kuukauden aikana. Kaikkiaan Princen levyjä meni viime vuoden aikana fyysisinä kopioina kaupaksi 2,3 miljoonaa kappaletta. Esimerkiksi Adelen tuotantoa kaupattiin vastaavasti 2,21 miljoonaa, eikä kukaan muukaan yltänyt Princen lukemiin.

Eniten meni kaupaksi The Very Best of Prince -kokoelmalevyä (668 000 kappaletta), Purple Rain -albumia (498 000) ja 1999-levyä (169 000). Kappalelatauksista ylivoimaisesti suosituin oli luonnollisesti Purple Rain.

Myös radioissa Princen tuotanto on soinut huomattavasti tiuhempaan tahtiin kuin miehen vielä eläessä. Hänen musiikkiaan on soitettu tänä vuonna radioasemilla lähes kaksi kertaa niin paljon kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.