Arvostamme: juutalainen näyttelijä on kiinnitetty esittämään juutalaisvihamielistä Varg Vikernesiä tulevassa elokuvassa

4.11.2016 11:38

Nyt on casting osunut nk. kohdalleen. Työn alla oleva, 1990-luvun norjalaista black metal -skeneä käsittelevä Lords of Chaos -elokuva noussut jälleen otsikoihin, kun skenessä mukana olleet pohtivat, onko koko elokuva hyvä idea vai ei. Siinä samalla on käsitelty elokuvan näyttelijävalintoja, ja niistä paljastui hupaisa yksityiskohta.

Burzum-hahmo Varg Vikernesiä nimittäin näyttelee elokuvassa Emory Cohen (Brooklyn, The Place Beyond the Pines), joka kasvonpiirteiltään sopiikin rooliin hyvin. Aivan erityistä lisäsävyä näyttelijävalinnalle antaa se, että Cohen on juutalainen – ja Varg Vikernes on käyttänyt paljon aikaa ja energiaa saadakseen yleisön vakuuttumaan siitä, että rikkaiden juutalaisten salaliitto aikoo riistää valkoiselta Euroopalta tuhkatkin pesästä. Hyvä!

Michael Moynihanin ja Didrik Søderlindin kirjaan perustuva Lords of Chaos ei ole saanut vanhoja blackmetallisteja innostumaan. Elokuvan ohjaajaksi on toki kiinnitetty Bathoryn entisaikojen rumpali Jonas Åkerlund, mutta siihen alan piirien hyväksyntä melkein jääkin. Viimeisimmäksi Darkthronen Fenriz kuvaili elokuvaa ”huonoimmaksi ideaksi ikinä”, eikä Darkthrone antanut elokuvayhtiölle lupaa käyttää bändin logoa. Myös Mayhemin Necrobutcher on arvostellut leffaprojektia.

Kun Fenriziltä kysyttiin Twitterissä, kenet hän haluaisi näyttelemään itseään, rumpali vastasi, että Reese Witherspoonin. Tämä kuvannee hyvin sitä, miten tosissaan elokuvaan suhtaudutaan.

Lisää luettavaa