Arvostamme! Queenin Brian May on paitsi hieno kitaristi myös suuri siilien ystävä

Ihan kuin Brian May ei olisi tarpeeksi hieno mies jo valmiiksi, nyt hän osoittautuu vielä siilien suojelijaksi. Mayn eläinrakkaus ei tietenkään tule yllätyksenä – onhan hän työskennellyt aikaisemmin esimerkiksi mäyrien (!) hyväksi – mutta nyt kantautuu vielä sellaisia tietoja, että May on perustanut suojelukeskuksen, jossa loukkaantuneita tai nälkiintyneitä siilejä hoidetaan ja vapautetaan jälleen luontoon. Hyvä!

Mayn harrastuksesta kertoo ainakin People.com. Lisäksi May vieraili Saving Britain’s Hedgehogs -ohjelmassa kertomassa aiheesta. Alempaa voit katsoa Mayn Instagram-mainoksen viimeksi mainitusta.

People kertoo jutussaan, että Mayn keskuksessa on hoidettu kolmen vuoden aikana tuhansia siilejä. Suojelua eläinparat tarvitsevatkin, sillä niiden kanta Briteissä on pudonnut 35 miljoonasta alle miljoonaan, ja seuraavan vuosikymmenen aikana ne saattavat pahimmillaan kadota saarivaltakunnasta tyystin.

”Eläinten auttaminen on valtavan palkitsevaa. Se on tuonut minulle iloja, joista en osannut aiemmin uneksiakaan. On yksi elämäni suurimmista iloista nähdä, miten loukkaantuneet, nestevajauksesta kärsivät eläimet saavat hoitoa ja pääsevät takaisin luontoon”, May sanoo Peoplen jutun mukaan. Tällaista lisää!