Arvostettavaa toimintaa: Pink Floyd on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa Ukrainan hyväksi

27.12.2022 14:18

Nytpä on hyvän mielen uutinen tarjolla! Venäjän hyökkäys Ukrainaan otettiin vastaan sellaisella tyrmistyksellä, että jopa Pink Floyd palasi julkaisukantaan sodan vuoksi. David Gilmour ja Nick Mason julkaisivat 8. huhtikuuta Hey Hey Rise Up -nimisen hyväntekeväisyyssinglen, jonka kaikki tuotot luvattiin tarjota Ukrainan hädänalaisia avustaville hyväntekeväisyysjärjestöille. Nyt kaksikko ilmoittaa sosiaalisessa mediassa, että tempaus on poikinut 500 000 punnan eli noin 565 000 euron tulot. Hyvä!

Summasta 450 000 puntaa tuli yhtyeen päivityksen mukaan singlemyynnistä sekä suoratoistopalveluista, ja loput 50 000 puntaa brittiherrat kaivoivat omista kukkaroistaan. Kaksikko kannustaa yleisöä jatkamaan Ukrainan tukemista jatkossakin: ”Katsotaanpa, mitä kaikkea saamme aikaiseksi tänä talvena”, päivityksessä lukee. Lue alkuperäinen viesti alempaa.

Jotenkin tämä lämmittää mieltä enemmän kuin ne Roger Watersin kommentit siitä, miten Ukraina saa syyttää hävityksestä itseään ja Venäjän hyökkäys on oikeastaan Naton syytä. Mieluummin sitä lukisi vaikka sellaisesta, että käynnissä oleva murhenäytelmä saisi entiset ja nykyiset Pink Floyd -tähdet saman asian äärelle, mutta eipä taida moista olla näköpiirissä.

Lisää luettavaa