Aural on Laura Sippolan uudelleensyntyminen artistina – Ensinäytössä Tyhmä-musiikkivideo

19.3.2024 15:24

Aural-nimellä musiikkia nykyään tekevä Laura Sippola julkaisi viime viikolla sävykkään ja omaleimaisen Valois-albumin. Nyt Sippolan pianoon ja lauluun pohjaavan, mutta kiehtovasti sovitetun albumin Tyhmä-kappaleeseen on valmistunut Tuomo Nyyssösen tekemä video. Katso Soundissa ensiesityksensä saava teos yläpuolelta.

– Sain impulssin biisin aiheeseen ajaessani autoa. Se vainosi minua ja tiesin, että tuosta täytyi kirjoittaa. Keksin monta päivää vaikka jos mitä tekosyitä väistelläkseni aihetta. Vihdoin aloin takoa vuorokäsin kahta säveltä. Teksti lähti ikään kuin lauseen keskeltä, aktiivisesta tilasta, jossa kaikkea on jo tapahtunut, Laura Sippola avaa Tyhmä-kappaleen taustoja.

Laura Sippolalla on takanaan jo 20 vuotta artistina. Valois on ensimmäinen albumi kuuteen vuoteen, ja samalla ensimmäinen Aural-nimen alla. Laura Sippola on tehnyt albumin yhdessä tuottaja Matias Kiiverin kanssa. Levyn tekeminen vei kolme vuotta, jona aika Sippola kohtasi henkilökohtaisessa elämässään useita vastoinkäymisiä, ja ympäröivä maailmakin on tarjonnut lähinnä katastrofeja ja turvattomuutta.

– On alati hämmästyttävää, minkälaisia musiikillisia muotoja raskaatkin kokemukset ottavat, Sippola taustoittaa Valois-albumia. – Kappale Syyskuu soi minulle iloa, ei sitä pohjatonta turvattomuutta, josta käsin sen tein. Kuin kotiin tai Mä sua rakastan syntyivät hetkinä, jolloin en tuntenut rakkautta. Tein myös useita lauluja tajunnanvirta-tekniikalla, kun samaan aikaan opetin laulunkirjoituksen kurssilaisilleni, että tajunnanvirran käytössä olkaa varovaisia.

Soundissa on aiemmin esitelty jo pari vuotta sitten albumia ennakoinut, tummasävyinen Laulu mustarastaan -single.

Valois-albumin julkaisukeikka soi perjantaina 22. maaliskuuta Lobby Myyrmäessä Vantaalla.

Laura Sippola eli Aural. Kuva: Laura Elo.

Lisää luettavaa