Axl Rose puolustaa oikeuttaan ilmaista poliittisia kannanottoja sosiaalisessa mediassa – ”Jos olen hiljaa, tunnen olevani osasyyllinen”

Rosen kärkkäät kommentit eivät miellytä kaikkia.

Guns N’ Roses -laulaja Axl Rose on tunnettu suorapuheisena ja kärkkäänä kommentoijana, joka on useasti kritisoinut muun muassa presidentti Donald Trumpia sosiaalisessa mediassa ja ottanut kantaa muun muassa koronapandemian hoitoon sekä Yhdysvalloissa viime aikoina tapahtuneisiin mellakoihin. Viime viikonloppuna Rose tylytti puolestaan Yhdysvaltain korkeinta terveysviranomaista Jerome Adamsia.

Rosen kommentit ovat saaneet osakseen kritiikkiä ja monet ovat käskeneet laulajaa pysymään erossa poliittisista asioista ja ”keskittymään musiikkiin”. Rose on nyt julkaissut TwitLonger-palvelussa – joka mahdollistaa yli 280 merkkiä pitkien viestien kirjottamisen – kommentin, jossa tämä muistuttaa, että hänellä on aivan yhtäläinen oikeus ilmaista mielipiteitään kuin kenellä muulla tahansa.

”Ei ole salaisuus, että halveksin nykyistä hallintoamme ja sitä, mitä minä pidän uhkana demokratiallemme. En ole oikeastaan kovin aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja vaikka arvostankin kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita julkaisuistani, minua ei oikeastaan kiinnosta, miten paljon minulla on seuraajia tai paljonko esimerkiksi twiittauksiani jaetaan, sillä poliittisiin tai yhteiskunnallisiin ongelmiin liittyvissä kommenteissa ei ole kyse minusta, vaan näistä ongelmista”, Rose kirjoittaa.

”Yleisesti ottaen kaikki kommentit, jotka liittyvät ajankohtaisiin tapahtumiin, politiikkaan tai yhteiskuntaan kumpuavat yleensä tyrmistyksestä sekä vastuusta ja velvollisuudesta sanoa jotain, koska jos olen hiljaa, tunnen olevani osasyyllinen. En siis yritä hakea huomiota tai mainostaa itseäni. Olen ihan tavallinen kansalainen, jolla on muiden kaltaistensa tavoin omia mielipiteitä ja joka uskoo sydämessään haluavansa vain parasta ei ainoastaan maalleen vaan myös ihmiskunnalle, luonnolle ja ympäristölle.”

”Joten jos minusta tuntuu, että joku esimerkiksi nykyisessä hallinnossa, mediassa, viihteessä tai muuten julkisesti sanoo tai tekee jotain, joka mielestäni tukee tai vahvistaa hallinnon vastuuttomuutta tai muita ongelmia, jotka liittyvät valtiojohtoon tai poliisiviranomaisiin, saatan tuoda esille mielipiteeni, joka voi jonkun mielestä olla vahva tai kenties säädytön tai epäkypsä. Sitä sattuu.”