Balettia, nykytanssia ja doom metalia – Swallow the Sun nähdään todellisella erikoiskeikalla

30.10.2023 11:26

Mikäli raskaat tuomiopäivän sävelet ja tanssi kiinnostavat, Swallow the Sun tarjoaa runsaasti ilon aihetta. Helsingin Aleksanterin teatterissa nähdään nimittäin tammikuussa Ballet Finlandin teoskokonaisuus Plague of Butterflies & The Rite, jossa yhdistyvät Swallow the Sunin doom metal, Igo Stravinskyn Kevätuhri, baletti ja ja nykytanssi.

Kaksiosaisen teoskokonaisuuden alkuosassa kuullaan puolituntinen, vuonna 2008 ep:nä julkaistu Plague of Butterflies -teos, joka on kertomus yksinäisyydestä kulkutaudin turmelemassa maailmassa. Tanssikoreografian teokseen on tehnyt Tuomas Hyvönen, ja myös Swallow the Sun nähdään lavalla.

”Kun kirjoitin Plague of Butterfliesin musiikin, en tiennyt, että tuo erakoitumisen ja menetyksen tarina tulee käymään toteen niin henkilökohtaisessa elämässä kuin myöhemmin pandemian sulkiessa meidät ja koko maailman toisiltamme. Nyt ympyrä sulkeutuu ja teos saa sen päätöksen, johon se oli kirjoitettu”, kommentoi kitaristi Juha Raivio.

Teoskokonaisuuden toisessa osassa versioidaan Igor Stravinskyn Kevätuhrin tarina. Klassikkosävellys tuodaan lavalle Lumo Quintet -orkesterin, turkkilaistaustaisen koreografin Emrecan Tanisin sekä viiden nykytanssijan voimin.

Plague of Butterflies & The Rite esitetään 12.–13. tammikuuta kello 14 ja 19. Liput esityksiin tulevat myyntiin Lippupisteessä 1. marraskuuta. Soundin toverimedia Inferno on konserttien virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa