Baronessin keikoilla ei naisia ahdistella – yhtye toivottaa lääppijöille mukavaa matkaa jorpakkoon

Metalsucks-blogi nostaa esille ikävän tapauksen Baronessin keikalta – ja yhtyeeltä tyylikkäämmän tavan puuttua asiaan. Kaikki alkoi, kun Redbrick Music -sivustolla julkaistiin toimittaja Rosie Solomonin teksti, jossa Solomon kertaa kokemuksiaan Baronessin konsertissa Birminghamissa 29. helmikuuta.

Solomon kertoi artikkelissaan, kuinka huomasi kesken keikan jonkun miehen painavan haaroväliään häntä vasten. Mutta kun rock-keikalla oltiin ja niissä tuppaa olemaan ahdasta, hän ei aluksi ollut millänsäkään.

Vasta hetken kuluttua toimittaja huomasi, että hänen takanaan oli hyvin tilaa – mieshenkilö lähenteli häntä ihan muista syistä kuin väkimassan työntämänä.

Paikan vaihtaminen ei auttanut, vaan rauhanhäiritsijä seurasi Solomonia pitkin keikkapaikkaa, kunnes nainen lopulta valitti tästä järjestysmiehille. Tällöin ahdistelija luikki pakoon.

Baroness ei Solomonin artikkelista ilahtunut. Yhtye jakoi tekstin Facebook-sivuillaan, julisti sen ikävimmäksi arvioksi minkä ovat koskaan lukeneet, kehottivat kaikkia lukemaan jutun ajatuksella ja lisäsivät perään pitkän vastineen, jossa orkesteri jakoi ankaraa palautetta Solomonin tekstin hyypiölle ja kaikille tämän kaltaisille.

”Artikkelissa kuvailtu mies, kuka oletkin, jos luet tämän viestin, pysy kaukana Baronessista ja meidän yleisöstämme. Me emme tahdo sinua keikoillemme, emme tahdo sinua yleisöön”, yhtye kirjoittaa ja tehostaa viestiään parilla voimasanalla.

Lue bändin koko tiedoksianto alta. Miehekäs kannanotto, arvostamme!