Beatles-animaattori Ron Campbell, 81, on kuollut

Campbell työsti yhtyeen nimikkopiirrossarjaa ja oli mukana myös Yellow Submarine -elokuvassa.

Australialaissyntyinen animaattori, ohjaaja ja tuottaja Ron Campbell on kuollut 81-vuotiaana Arizonan Phoenixissa. Suru-uutisesta kerrottiin Campbellin Facebook-sivuilla. Asiasta uutisoi Ultimate Classic Rock.

”Raskain sydämin kerron teille, että Ron Campbell on nukkunut pois. Ron oli hyvä ystävä ja yhteistyökumppanini yli vuosikymmenen ajan. Hänen kuolemansa jättää ison tyhjiön. Campbell oli niitä viimeisiä henkilöitä, jotka kirjaimellisesti animoivat lapsuutemme”, kirjoittaa Campbellin bisneskumppani Scott Segelbaum.

Campbell aloitti uransa Australiassa mainosten parissa ja myöhemmin hän siirtyi piirrettyjen pariin tehden muun muassa Kippari-Kallea ja Krazy Katia. Näiden piirrettyjen tuottaja Al Brodax pestasi Campbellin myöhemmin animaattoriksi The Beatles -yhtyeen nimikkopiirrettyyn, jota tuotettiin yhteensä 39 jaksoa vuosina 1965-1967 (sarjaa esitettiin uusintoina vielä 1968-1969). Campbell oli myös mukana tekemässä animaatioita yhtyeen pitkään Yellow Submarine -elokuvaan (1968) – Campbell ja tämän kollega Duane Crowther vastasivat elokuvan siirtymäosioista animoiden elokuvaa yhteensä 12 minuutin edestä.

Campbell muutti myöhemmin uYhdysvaltoihin ja työskenteli muun muassa Hanna-Barberalle sekä Disneylle. Hän oli mukana tekemässä muun muassa Scooby-Doota, Kivisiä ja Sorasia, Jetsoneita, Smurffeja, Bonkersia, Hopon poppoota, Varjoankkaa ja Nalle Puhin uusia seikkailuja. Campbell jäi eläkkeelle 2008, mutta jatkoi aktiivisesti piirtämistä pitäen näyttelyitä ja taulujaan myyden.

Ron Campbell (1939 – 2021)It is with great sadness and a heavy heart that I have received news that famed…

Julkaissut Ron Campbell Cartoon Pop Art Lauantaina 23. tammikuuta 2021