Beatles kiinnostaa aina vain – Paul McCartney teki muutamilla viime vuoden keikoillaan jättimäisen tilin

4.1.2018 15:16

Kun viime vuonna uutisoitiin rockmaailman raha-asioista, puheenaiheeksi nousi tämän tästä Guns N’ Roses ja yhtyeen menestyksekäs reunion-kiertue. Nyt Billboard julkaisi vuoden 2018 ensimmäisen Boxscore-raportin, ja sen äärellä päästään vaihteeksi huokailemaan, miten Beatlesin tuotanto jaksaa edelleen houkutella yleisöä lehtereille: Paul McCartney on listalla aivan omissa korkeuksissaan.

McCartney esimerkiksi teki viime huhtikuussa Tokiossa kolme keikkaa, ja Tokyo Domen katsomoon kerääntyi kaikkiaan kunnioitettavat 143 826 katsojaa. Rahaa tuli ovista ja ikkunoista: Macca tienasi konserteista bruttona muikeat 22 802 345 dollaria.

Eikä vauhti siihen uupunut. McCartneyn keikat vievät Boxscoren kärjestä kaikkiaan kahdeksan ensimmäistä sijaa, ja rahaa on tullut nopeasti laskettuna reippaasti yli 60 miljoonaa dollaria. Ihan kiva tili, kun nyt ei puhuta puolen vuoden mittaisesta maailmankiertueesta vaan kaikkiaan neljästätoista keikasta.

Sillä lailla! Boxscore on siis Billboardin ylläpitämä keikkatilasto, johon tapahtumajärjestäjät ja keikkapaikat ilmoittavat artistien lipunmyynti- ja tulotietoja. Summat eivät mene sellaisinaan esiintyjille, vaan niistä vähennetään kiertueorganisaation, keikkamyyjän ja muiden osallisten osuudet.

Listalla näkyy myös muun muassa Queens of the Stone Agen, In Flamesin, The Killersin, The Nationalin ja Brian Setzer Orchestran keikkatietoja, joten kurkkaapa Billboardin sivuilta lisäinfoa, mikäli kiinnostaa.

Lisää luettavaa