Bill Ward muisteli tunteikkaasti riitaista eroaan Black Sabbathista: ”Sydämeni revittiin riekaleiksi”

Tony Iommi, Bill Ward ja Geezer Butler.
AOP

Jos Steven Adlerilla on edelleen vaikea suhde Guns N’ Rosesiin, on Bill Wardilla ollut aivan yhtä hankalaa Black Sabbathin kanssa. Sen jälkeen, kun rumpalin ilmoitettiin jäävän pois Sabbathin reunionista vuonna 2012, on nettiin ilmaantunut tasaisin väliajoin Wardin ja miehen entisten bändikavereiden välistä toraa käsitteleviä uutisia.

Nyt hän kuitenkin kertoo olevansa viimein sinut tilanteen kanssa.

25. elokuuta Ward teki elämänsä ensimmäisen julkisen runonlausuntaesityksen losangelesilaisessa kirjakaupassa. Samassa yhteydessä mies kertoi ajatuksiaan myös Sabbath-teknisistä asioista. Tapauksesta uutisoi Blabbermouth.

”Vuonna 2012 koin raskaan eron. Se vahingoitti minua sekä monia muita, jotka olivat samassa suhteessa”, Ward kertoi tilaisuudessa.

”Monet asiat, jotka nousevat esille näissä runoissa, ovat oikeastaan osa parantumistani siitä, miten jouduin erilleen minulle erittäin pyhästä asiasta. Sydämeni revittiin riekaleiksi”

Ward kuitenkin lisäsi osaavansa tätä nykyä suhtautua menneisyyteen tasapainoisemmin.

”Sielussani on nyt rauha. Vuoden 2012 tapahtumat ovat mennyttä”, Ward kertoi.

”Tunnen oloni valoisaksi ja rakastan ihmisiä, joiden kanssa olen työskennellyt läpi elämäni. Olen päässyt yli kaikesta, mikä oli noina aikoina negatiivista.”

Kun yleisöstä kysyttiin, millaisia neuvoja Ward antaisi kaikille, jotka käyvät elämässään läpi vaikeita asioita, rumpali kehotti olemaan rehellinen itselle.

”Jos uskot korkeampaan voimaan tai jumalaan, käänny näiden puoleen löytääksesi vastauksia. Jos et usko, yritä olla itsellesi niin rehellinen kuin suinkin kykenet”, Ward sanoi.

”Kun itse olen valinnut jumalan valon tai rehellisyyden, oma kurjuuteni on vienyt minut ratkaisun äärelle. Tuskani ja suruni ovat saaneet minut antautumaan totuudelle ja ymmärtämään, että minun on keskusteltava näistä asioista jonkun kanssa. Siispä älä jää tuskasi kanssa yksin. Yritä löytää joku, jonka tukeen luotat. On tärkeää, että jaamme näitä asioita toistemme kanssa, muuten kulkisimme hyvin synkässä maailmassa.”