Bill Wardin vinkit synkistä ja vaikeista ajoista selviytymiseen: ”Älä jää tuskasi kanssa yksin”

Ward purki Black Sabbathista eroamisen tuskaansa runoihin ja maalauksiin.
29.8.2018 13:29

Entinen Black Sabbath -rumpali Bill Ward esiintyi 25. elokuuta ensimmäistä kertaa julkisuudessa lausumassa kirjoittamiaan runoja, jotka on julkaistu osana hänen taidettaan ja kirjoituksiaan sisältävän Absence Of Corners -kirja- ja vinyylipakettia. Los Angelesissa pidetyssä tilaisuudessa Ward luki runojaan ja keskusteli yleisön kanssa. Ward muun muassa puhui vaikeista ajoistaan – joihin liittyi Sabbathista eroamisen lisäksi muun muassa terveyshuolia – ja tuntemuksista, joita koettelemukset herättivät.

”Vuonna 2012 koin todella suuren menetyksen rakkaudessa ja suhteissa. Se oli todella vahingollista minulle sekä monille muille, jotka siihen liittyivät. Runoissani pulpahtelee pintaan paljon asioita, joita koin parantuessani siitä erosta. Rakkauteni ja sydämeni oli revitty riekaleiksi”, Ward totesi ja vakuutti löytäneensä sittemmin rauhan.

”Nyt olen paljon paremmassa paikassa ja rakastan niitä, joiden kanssa olen tehnyt töitä koko elämäni. Olen päässyt yli kaikesta niihin aikoihin liittyvistä negatiivisista asioista.”

Kyselytilaisuuden aikana Wardilta kysyttiin vinkkejä ja neuvoja, miten selvitä rankoista ajoista. Wardin mukaan tärkeintä on, ettei vello ikävissä ajatuksissa ja tuntemuksissa yksin.

”Jos uskot korkeampaan voimaan tai Jumalaan, kehoitan etsimään ratkaisua sieltä suunnalta. Jos taas et usko, yritä olla itsellesi mahdollisimman rehellinen. Kun minä olen valinnut Jumalan tai rehellisyyden, oma kurjuuteni on vienyt minut ratkaisun äärelle. Tuskani ja suruni on saanut minut antautumaan totuudelle ja toteamaan, että minun täytyy puhua tästä jollekin”, Ward pohtii.

”Älä jää tuskasi kanssa yksin. Etsi joku, jolle voit uskoutua kivustasi. On tärkeää, että kommunikoimme ja kerromme toisillemme, missä mennään. Muuten me vain kävelemme yksin todella surullisessa paikassa.”

Lisää luettavaa