Mistä Black Sabbathin ja rumpali Bill Wardin välisessä riidassa oli oikein kysymys? Tony Iommi kertoo

"Se kiista oli ihan tyhjästä", Iommi sanoo.

Black Sabbath on viimeisen rundinsa paketoinut, ja Tony Iommilla on nyt aikaa antaa haastatteluja. Iommi vieraili hiljattain Sabbathin kahden ensimmäisen albumin äänityspaikalla ja otti osaa kysymys & vastaus -paneeliin, jossa häneltä udeltiin menneitä ja tulevia. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

Yksi illan mielenkiintoisimmista kysymyksistä koski Sabbathin alkuperäistä rumpalia Bill Wardia, jota ei tunnetusti yhtyeen jäähyväiskiertueella nähty. Ward jättäytyi pois ja ilmoitti, että muu bändi oli tarjonnut hänelle ”allekirjoituskelvotonta” sopimusta. Yhteisymmärrykseen ei lopulta päästy koskaan.

”Se oli ihan tyhjästä koko riita. Olisi ollut hienoa, jos hän olisi tullut mukaan edes parille keikalle”, Iommi kertoi nyt kyselytilaisuudessa.

Riita sai alkunsa, kun Sabbathin muu miehistö halusi tuoda kiertueelle vararumpalin siltä varalta, ettei päihdeongelmista ja pahoista sydänvaivoista kärsinyt Ward kykenisi hoitamaan joitain keikkoja asianmukaisesti. Tällainen aikomus loukkasi rumpalia syvästi.

”En usko hänen ymmrtävän, miten raskasta se olisi hänelle ollut. Niinpä halusimme ottaa mukaan toisen rumpalin ihan siltä varalta, että Bill olisi joutunut jonain iltana sanomaan, ettei hän pysty soittamaan”, Iommi sanoi.

”On liian riskialtista lähteä tien päälle, jos on mahdollisuus, että tuollaisen takia joutuisi peruuttamaan keikan, jolle on myyty jotain 70 000 lippua. Se ei olisi oikein häntä eikä faneja kohtaan.”

Onhan se niinkin. Katsotaan, onko Wardilla tähän jotain lisättävää.