Billy Corganin tulevalla sooloalbumilla muikea yllätys: Smashing Pumpkins -kitaristit studiossa yhdessä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2000

Billy Corgan paljastaa entisen Smashing Pumpkins -kitaristi James Ihan vierailevan tulevalla sooloalbumillaan.

Smashing Pumpkins -luotsi Billy Corgan kertoo tuoreessa Rolling Stonen haastattelussaan lokakuun 13. päivä julkaistavasta Ogilala-sooloalbumistaan, sekä aatoksiaan alkuperäisen Smashing Pumpkinsin paluumahdollisuuksista. Jälkimmäistä silmällä pitäen kenties ilahduttavimmaksi paljastukseksi osoittautuikin tieto siitä, että siinä missä Corganin soololevy tulee mitä suuremmissa määrin edustamaan ns. ”mies ja jousisektio” -estetiikkaa, poikkeuksen tähän tulee tarjoamaan miehen entinen yhtyetoveri James Iha. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2000 Machina II/The Friends & Enemies of Modern Musicin, kun herrat ovat työskennelleet yhdessä uuden musiikin työstämisen parissa.

Kahdesta äänitetystä kappaleesta The Processional päätyi albumille asti, kun taas toista tullaan Corganin mukaan hyödyntämään ”todennäköisesti b-puolena”. Mitä Smashing Pumpkins -reunioniin tulee, Corgan kertoo olevansa tätä nykyä hyvissä väleissä kaikkien entisten jäsenten kanssa, mutta paluu ei ole varsinaisesti kirkossa kuulutettu. ”Reunion-kiertueella on spekuloitu jo jonkin aikaa”, Corgan toteaa ja jatkaa: ”Rattaat ovat kieltämättä pyörineet ja asioita on edistetty, mutta ennen kuin nimet ovat papereissa, olen yhtä pimennossa kuin kaikki muutkin… mutta sanon tämän ja todella tarkoitan sitä: mikäli emme enää koskaan soita nuottiakaan yhdessä, se on ihan okei. Olen todella paljon kiinnostuneempi siitä, että olemme saaneet välimme korjatuiksi. Olen päässyt siihen pisteeseen elämässäni, ettei minulla ole kiire minnekään. Mikäli jotain tapahtuu, hienoa, mikäli ei, sekin kyllä passaa.”