Billy Idol sai oman tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle – katso video seremoniasta

8.1.2023 16:50

Billy Idol sai oman tähtensä Hollywood Walk of Famelle perjantaina. Tilaisuudessa ääneen pääsivät juhlakalun itsensä lisäksi punk-ikoni Henry Rollins ja taiteilija Shepard Fairey.

”Billy Idolin suonissa virtaa rock’n’roll ja punk rock on iskostettu hänen dna:hansa”, Rollins kuvaili. ”Hän on aito, ja kenties juuri siitä syystä olemme tänään täällä, sillä hän on pysytellyt vuosikymmenestä toiseen omana itsesään. Se vaatii paljon kanttia ja tinkimättömyyttä.”

Fairey sanoi innostuneensa Idolista nähtyään aikoinaan White Weddingin musiikkivideon MTV:ltä. ”Olin aivan lääpälläni”, Fairey totesi. ”Halusin olla Billy Idol. Billy oli kaikkein coolein.”

Idol itse sanoi ajautuneensa musiikin pariin 1970-luvun puolivälin punk rock -aallon aikoihin.

”Ei ollut paljon toivoa tai mitään. Päätimme, että jos kerran tarjolla ei ole mitään, ei tulevaisuutta, niin teemme mitä rakastamme”, Idol lausui. ”Ja niin myös tein. Tein musiikkia koska rakastin sitä. En mistään muusta syystä. En ajatellut, että se tulisi kestämään näin kauan. Ajattelimme, että se jatkuisi ehkä puoli vuotta, vuoden, kenties kaksi. En olisi koskaan voinut kuvitellakaan mitään tälläistä. Se on uskomatonta.”

Paikalla oli myös muun muassa Idolin pitkäaikainen kitaristi Steve Stevens sekä Sex Pistols -kitaristi Steve Jones.

Alla videokuvaa seremoniasta.

Lisää luettavaa