Artisti: Billy Idol

Billy Idol -kitaristi ei ole unohtanut yli 30 vuoden takaista näkyä Michael Jacksonista imitoimassa Van Halen -nokkamiestä

Billy Idolin kitaristina kunnostautunut Steve Stevens oli jo päässyt menestyksen makuun 1980-luvun puolivälissä blondatun rock-adoniksen aisaparina, kun eteen aukesi mahdollisuus kurkistaa vielä hurjempiin ympyröihin Michael Jacksonin levytyssessioihin tulleen kutsun muodossa.

Metallica-miehet Billy Idolin kimpussa – kuuntele Kirk Hammettin ja Rob Trujillon komea White Wedding -versio

Metallicalla oli edellisillä kiertueillaan tapana julkaista Youtubessa Kirk Hammettin ja Rob Trujillon ”noodlailuja”, joissa kaksikko soitteli kaikenlaisia enemmän tai vähemmän yllättäviä covereita samalla kun James Hetfield ja Lars Ulrich hengähtivät takahuoneessa. Esitysten taso oli kauniisti sanottuna vaihteleva, mutta olihan se hauska kuulla miesten vetävän esimerkiksi Suomessa Hassisen Konetta. Nyt verkkokatseluun on kuitenkin ilmaantunut video, joka muistuttaa miesten osaavan hoitaa cover-hommat tarvittaessa myös ammattimaisemmin.

Rebel Yellin synty: näin Billy Idolin hitti löysi nimensä Rolling Stonesin järjestämissä bileissä

Guitar Playerin verkkosivuilla julkaistiin tässä päivänä muutamana kiintoisa haastattelu. Jutussa Billy Idolin kitaristina mainetekoja tehnyt (ja Michael Monroen sekä Sami Yaffankin kanssa Jerusalem Slim -kokoonpanossa 1990-luvun alussa musisoinut) Steve Stevens kertoo, miten vuoden 1983 jättihitti Rebel Yell sai alkunsa. Tarinaan liittyy myös sellainen laulu- ja soitinyhtye kuin The Rolling Stones.