Björk konsertoi Finlandia-talolla ensi viikolla – Katsotaanpa, mitä visuaalisesti upea show oikein tarjoaa

https://www.youtube.com/watch?v=Sqbv7cCM5AI

Lippuja on vielä muutamia jäljellä.

Islantilaismenninkäinen Björk konsertoi ensi tiistaina 17. heinäkuuta Helsingissä Finlandia-talolla viime vuonna ilmestyneen Utopia-albuminsa tiimoilta. Lavastuksen ja puvustuksen inspiraationa toimivat Björkin lapsuudesta tutut klassiset islantilaiset maalaukset sekä maan keskikesän yöttömät yöt. Tuotanto tuleekin olemaan suurimpia, mitä Finlandia-talolla ollaan koskaan nähty.

Björkin tavoitteena on ollut luoda ”oopiuminkaltainen transsi utopistiseen puutarhaan”, jonka teemana on visio mahdollisesta tulevaisuudesta, jossa ”teknologia ja luonto tekevät yhteistyötä”. Esimakua hienoista visuaaleista voi katsoa tuosta alapuolelta 11. heinäkuuta Belgian Gentissä napattujen keikkakuvien tai Youtubesta löytyvien fanien kuvaamien videoiden tiimoilta.

Settilista on luonnollisesti painottunut tuoreimpaan Utopia-albumiin, mutta joukkoon mahtuu myös kappaleita aina vuoden 1993 Debut-levystä vuoden 2015 Vulnicuraan. Esimerkiksi Gentissä kuultiin tällainen setti.

Pieni määrä lippuja on tätä kirjoittaessa vielä jäljellä, joten kipin kapin Ticketmasteriin, mikäli pilettiä ei vielä hallustasi löydy. Tapahtuman Facebook-sivut löydät puolestaan täältä.